Nigel van Oostrum: ‘Familie is mijn alles’

| 01-10-2019

In de rubriek ‘Schoenen, bal, veldje, liefde’ bespreken wij met een Zwolse sporter of sportliefhebber vier vaste onderwerpen. Dit keer met Nigel van Oostrum. Voor de 29-jarige aanvoerder van Landstede Hammers staat woensdag 2 oktober de eerste thuiswedstrijd in competitieverband op het programma. Het duel tegen Basketball Academie Limburg begint om 19.30 uur.

Schoenen
“Mijn favoriete basketbalschoen is de ‘Nike Kobe 8’. Dit model is precies wat ik zoek in een basketbalschoen. De schoen is licht, het is een laag model en de schoen zit heel comfortabel. Eigenlijk heb ik een hele simpele smaak als het gaat om basketbalschoenen. Zolang ze maar lekker zitten, dan vind ik het al goed. Voor mij persoonlijk blijft de ‘Nike Kobe 8’ altijd speciaal, omdat ik ze ook droeg toen ik mijn professionele carrière begon. Ik koester mooie herinneringen aan de schoen.”

Bal
“Tijdens mijn periode in Amerika speelde ik op de Franklin Pierce University altijd met een basketbal van het merk Adidas. Een hele fijne bal. We zijn toen ook kampioen geworden. Ik weet niet of dat kwam door de bal, maar ik heb daar heel veel leuke jaren meegemaakt.”

Veldje
“Ik was altijd te vinden in onze eigen tuin. Daar hadden wij zelf een heel klein basketbalveldje met een basket gemaakt. Elke dag was ik op dat veldje aan het spelen. Soms in mijn eentje, maar heel vaak samen met mijn broertjes Devon en Sam. Voor mij een bijzonder en speciale plek, omdat het daar echt allemaal is begonnen. Dagenlang speelde ik er met Devon en Sam. We hielpen elkaar ook om beter te worden.”

© Jan Burgman Fotografie

Liefde
“Mijn familie is mijn alles. Ik vind mijn familie het allerbelangrijkste wat er is. In goede en slechte tijden zijn zij er voor mij geweest en ik voor hun. De steun en liefde van familieleden is niet te vergelijken met andere dingen in het leven. Waar ik overigens ook van hou is koken en bakken, haha! Ik ben veganistisch, dus bij het bereiden van mijn eten moet ik altijd een beetje creatief zijn. Dat is best interessant, want bij heel veel gerechten word ik gedwongen om aanpassingen door te voeren of bepaalde ingrediënten te vervangen. Leuk om te doen. Daar hou ik echt van!”

Basketbal, Landstede Hammers, Nigel van Oostrum, Schoenen, bal, veldje, liefde

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws