Nigel van Oostrum (27) verlengt contract

| 23-11-2017

Landstede Basketbal en Nigel van Oostrum hebben overeenstemming bereikt over verlenging van het lopende contract. De 27-jarige guard, die in de zomer van 2016 over kwam van Aris Leeuwarden, is bezig aan zijn tweede seizoen in Zwolse dienst. “Ik zit zo lekker in mijn vel in Zwolle. Ik voel mij hier gewoon thuis”, stelt de geboren Engelsman, die beschikt over liefst drie nationaliteiten (Amerikaans, Engels en Nederlands).

“Voor mij is dit de perfecte plek om mijzelf te ontwikkelen en als basketballer beter te worden. Landstede Basketbal beschikt gewoonweg over een toporganisatie. Daarnaast ligt het teamspel van Landstede mij goed. Wij werken er elke dag hard aan om als team beter te functioneren, om uiteindelijk in de play-offs ons beste basketbal te spelen”, aldus de 1.96 meter lange Nigel van Oostrum, die aan het begin van het huidige seizoen door coach Herman van den Belt werd gebombardeerd tot captain. “Ik ben blij dat de coach en mijn ploeggenoten vertrouwen in mij hebben. Ik doe er alles aan om een goede leider te zijn, want ik vind dit echt een topteam.”

Net als Nigel van Oostrum is ook Adriaan van Bergen, manager Landstede Basketbal, heel blij met de contractverlenging. “Nigel is een goede pointguard, die zijn medespelers beter laat spelen. Mede daarom past hij goed bij de manier waarop wij spelen”, vertelt Van Bergen, die denkt dat Van Oostrum veel in zijn mars heeft. “In ons team is hij een vaste waarde, maar hij beschikt over meer potentie. Hij zit nog lang niet aan zijn top. Wij hopen samen met hem tot successen te komen.”

Basketbal, Landstede Hammers, Adriaan van Bergen, Nigel van Oostrum

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws