Nieuwenhuis zwemt nieuw Europees record

| 25-01-2016

Swol-zwemster Christien Nieuwenhuis heeft afgelopen weekend tijdens de Open Nederlandse Master Kampioenschappen een nieuwe Europees record in de boeken gezet. Op de 50 meter vlinderslag kwam zij tot een tijd van 36,39 seconden en dat was ruim sneller dan de oude beste tijd. “Dit kwam als een volslagen verrassing”, zegt een dolblije Nieuwenhuis.

De zwemster van Swol 1894 moest op eerdere afstanden haar meerdere nog erkennen in rivale Conny Boer-Buis. Op zowel de 50 als de 100 meter vrije slag was zij te snel voor Nieuwenhuis, maar op de 50 meter vlinder was dat even anders. “Ik wilde wel winnen van haar, want dan had ik er weer een Nederlands masterrecord bij. Maar dat dit ook nog een Europees record werd, dat is wel heel erg gaaf”, zegt Nieuwenhuis, die op de 100 en 200 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag ook al nieuwe Nederlandse records wist neer te zetten. Haar race op de 100 meter wisselslag was zelfs anderhalve seconde sneller dan het oude Nederlands record.

In navolging op Nieuwenhuis ging Swol 1894 met nog veel meer medailles terug naar huis. Mathilde Vink greep drie Nederlandse titels, terwijl ook Kasper van den Berghe en Annemarie Vuist goud kregen omgehangen. Bea Swijnenberg won tweemaal zilver en ook twee estafetteploegen dames 200+ pakten zilver. De dames estafetteploeg 240+ zwom drie Nederlandse records aan flarden. Bea Swijnenberg, Annemarie Vuist, Mathilde Vink en Christien Nieuwenhuis waren op de vier keer 200 meter vrije slag, de vier keer 100 meter vrije slag en de vier keer 50 wisselslag de snelsten.

Swol 1894, Zwemmen, Mathilde Vink, Christien Nieuwenhuis, Annemarie Vuist, Bea Swijnenberg

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws