Nieuwenhuis: ‘Urk als storm over het veld’

| 11-10-2018

“Urk geeft altijd vol gas, gaat als een storm over het veld en dat een hele wedstrijd lang. We moeten dus vanaf minuut één bij de les zijn.” Dat vindt Jorben Nieuwenhuis, verdediger van hoofdklasser Berkum. Hij gaat zaterdag met zijn ploeg op bezoek bij Urk, de trotse koploper van de hoofdklasse B.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum herstelde zich vorige week, na een enkele mindere resultaten, goed door SVZW met 3-0 te verslaan. In de eerste helft was Berkum al de betere ploeg, maar scoren was er nog niet bij. Na rust werd het krachtsverschil ook uitgedrukt in de score. Chris en Marc van der Meulen waren trefzeker en dat gold ook voor Yannick Kaluzi. Door die zege staat Berkum op een tiende plaats, met zicht op de subtop. “Onze winst tegen SVZW kwam precies op het juiste moment. Dan merk je toch dat bij ons het vertrouwen terug is. Als we die lijn doortrekken, kunnen we van elke tegenstander winnen”, stelt Nieuwenhuis.

Tegenstander Urk beleeft een prachtige periode. De polderploeg plaatste zich voor de tweede ronde van de KNVB Beker en belangrijker nog: het is koploper in de hoofdklasse B. Afgelopen weekend leek Urk op bezoek bij DUNO D met 0-0 gelijk te spelen, maar drie minuten voor tijd was daar Jelle de Boer. De invaller kopte fraai raak, trok daarmee de punten over de streep en daardoor is Urk nu vier punten los van de concurrentie. De wedstrijd tussen Urk en Berkum begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Raymond Meilink.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws