Nieuwenhuis: ‘Putten zit in een aardige flow’

| 29-11-2018

“Putten zit in een aardige flow, terwijl wij de laatste tijd niet echt goed gepresteerd hebben. We moeten scherper en zakelijker worden.” Dat vindt Jorben Nieuwenhuis, verdediger van hoofdklasser Berkum. De Zwolse ploeg speelt zaterdag op eigen terrein tegen SDC Putten, een directe concurrent.

© Rainer Fröhlich

Berkum is al een tijdje niet stabiel genoeg, in ieder geval qua resultaten. Winst, verlies en remises wisselen elkaar met regelmaat af. Het is vaak 'net niet' voor de ploeg van trainer Raymond Schuurman. Na een 3-3 gelijkspel bij Genemuiden wonnen de Zwollenaren met 4-2 van Flevo Boys, maar afgelopen zaterdag ging Berkum met 2-1 onderuit bij Excelsior ’31. In de beker volgde er een magere 1-2 overwinning bij derdeklasser Oene, waar Chris van der Meulen en Johnsen Bacuna de doelpunten verzorgden. “Er waren wedstrijden bij waar we meer uit hadden kunnen halen”, vertelt Nieuwenhuis.

Tegenstander SDC Putten zit in een redelijk goede periode, want de laatste drie duels leverden zeven punten op. Na een 3-0 zege op DETO volgde er twee weken geleden een keurige 1-1 bij koploper ACV. Afgelopen weekend won SDC met 1-0 van Urk en daardoor staan de Puttenaren nu op een elfde plaats. De wedstrijd tussen Berkum en SDC Putten begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gert Keijl.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws