Nieuwenhuis: ‘Kansen hebben we altijd’

| 17-05-2019

“Kansen hebben we altijd. Sparta heeft een goede ploeg, maar staat ook flink onder druk.” Dat zegt Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis, die zaterdag met zijn ploeg op bezoek gaat bij Sparta Nijkerk. Dat is de koploper in de hoofdklasse B en bij winst zet het een grote stap richting het kampioenschap.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum bewaart slechte herinneringen aan Sparta Nijkerk, want in september ging de thuiswedstrijd met liefst 1-4 verloren. Berkum werd toen aan alle kanten voorbijgelopen door de razendsnel schakelende bezoekers, waarbij Janic Makizodila met een hattrick een hoofdrol voor zich opeiste. Ditmaal heeft het duel voor de Zwollenaren weinig waarde, want de Zwolse ploeg is uitgespeeld. Lijfsbehoud is al zeker, terwijl er naar boven nog maar weinig te halen is. Berkum staat op een keurige zevende positie. “Wij kunnen vrijuit voetballen en het seizoen mooi afsluiten”, weet Nieuwenhuis.

Voor tegenstander Sparta Nijkerk zijn de belangen juist bijzonder groot, want de lijstaanvoerder is onderdeel van een felle titelstrijd. De Nijkerkers namen afgelopen weekend de koppositie over van Staphorst, maar nog altijd dingen er in totaal vier ploegen mee om de titel. Naast Sparta Nijkerk zijn dat Staphorst, Excelsior '31 en zelfs AZSV heeft nog een klein kansje. De wedstrijd tussen Sparta Nijkerk en Berkum begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Raymond Meilink.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws