Nieuwenhuis grijpt drie Europese titels

| 01-06-2016

Christien Nieuwenhuis, masterzwemster van Swol 1894, heeft afgelopen weekend drie gouden medailles overgehouden aan het Europees kampioenschap voor masters. In Londen zwom zij de 50 meter vlinderslag, de 100 meter vrije slag en de 50 meter vrije slag, die allemaal werden omgezet in Europese titels. “Ik heb er het maximaal haalbare uitgehaald en dat is heel bijzonder”, zegt Nieuwenhuis.

Op zaterdag zwom Nieuwenhuis de 50 meter vlinderslag, die zij in een tijd van 37,49 met overmacht won. Enkele uren daarna wist de Swol-zwemster ook de 100 meter vrije slag op haar naam te zetten en op zondag volgde de 50 meter vrije slag. Nieuwenhuis zwom die afstand in een tijd van 32,72 en ook dat was goed voor goud. Namens Swol deden ook Michael van Bekkum en Johan Wezenberg mee aan de Europese kampioenschappen, maar zij kwamen niet tot podiumplaatsen. Wel zwom Van Bekkum een nieuw clubrecord op de 200 meter schoolslag. De omstandigheden in Londen waren niet ideaal. “Door de enorme deelnemersaantallen waren de wachttijden buiten het zwemstadion heel erg lang. Een uur wachten en staan voordat je naar binnen mocht was heel gewoon”, vertelt Nieuwenhuis een voorbeeld.

Niet alleen kwamen er Zwolse zwemmers in actie, ook deden de synchroonzwemsters Natasja van Schuppen, Joselien van de Craats en Thirza Hoekstra mee aan het kampioenschap. Als duet behaalden Van Schuppen en Van der Kraats een fraaie vierde plaats, terwijl Van Schuppen in haar categorie ook nog een aardige solo zwom. Thirza Hoekstra deed solo mee in de categorie 35+ en kwam daarin tot een zestiende plaats.

Swol 1894, Zwemmen, Christien Nieuwenhuis, Natasja van Schuppen, Joselien van de Craats, Thirza Hoekstra

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws