Nieuwenhuis: ‘Competitie in stijl afmaken’

| 11-05-2017

“De knikkers zijn al verdeeld, maar je wilt het seizoen in stijl afmaken. Wij willen voor onze fans afsluiten met een mooie pot.” Het zijn de woorden van Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis, die het zaterdag met zijn ploeg opneemt tegen het al gedegradeerde De Esch. De Zwollenaren kunnen zonder stress voetballen, want afgelopen weekend werd het kampioenschap al gevierd.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum had het nodige geluk. De ploeg van trainer Arno Hoekstra kwam zelf niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Bennekom, maar toch was het voldoende voor de titel. Concurrent WHC speelde namelijk gelijk en daardoor volstond een punt voor een kampioensfeest. Zodoende staat er zaterdag weinig meer op het spel, aangezien ook De Esch al uitgespeeld is. In december kende Berkum een makkelijk middagje tegen deze tegenstander. Na vier minuten kwamen de Tukkers nog wel op voorsprong, maar bij rust was het al 1-3. In de tweede helft bleef Berkum vrolijk doorgaan, om zo verder uit te lopen naar een 1-7 zege. “We moeten voortborduren op het feestje van vorige week”, vindt Nieuwenhuis.

Voor De Esch staat er dus ook niets meer op het spel. De ploeg promoveerde vorig jaar als kampioen naar de eerste klasse D, maar kon het vanaf de start niet bijbenen. De formatie uit Oldenzaal stond het gehele seizoen in de gevarenzone, af en toe stuivertje wisselend met Hulzense Boys. Afgelopen week viel voor beide teams het doek, waardoor De Esch aankomend seizoen weer uitkomt in de tweede klasse. Het treffen tussen Berkum en De Esch begint zaterdagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Raymond Meilink.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws