Nieuwenhuis: ‘Ajax wordt een pittige kluif’

| 18-01-2018

“Het wordt een pittige kluif, want Ajax is een goed voetballende ploeg. Toch hebben we zeker kansen.” Het zijn de woorden van Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis, die zaterdag met zijn ploeg de competitie hervat tegen de amateurs van Ajax. Eerder dit seizoen waren de Zwollenaren te sterk voor die opponent.

© Rainer Fröhlich

Berkum beleefde een prima eerste seizoenhelft en kende in de winterstop een goede oefencampagne. Eerst werd er gewonnen van de beloften van PEC Zwolle en daarna volgde er een winstpartij tegen SVZW. Een ontmoeting met eersteklasser Heino leverde een remise op en al met al zorgden die resultaten voor vertrouwen bij de ploeg van trainer Arno Hoekstra. “We hebben de laatste weken een goede voorbereiding gehad en dat levert absoluut vertrouwen op. Ik geloof er heilig in dat we bovenin mee kunnen blijven doen”, vertelt Nieuwenhuis.

Tegenstander Ajax doet het niet slecht. De Amsterdammers beginnen als nummer vijf aan het tweede deel van het voetbaljaar en dat is één plaats hoger dan Berkum. Ajax droogde kort voor de winterstop Huizen met liefst 5-1 af, waarbij clubtopscorer Stanley Akoy voor liefst drie goals zorgde. De rest van zijn ploeg weet het vijandelijke doel overigens ook goed te vinden, want Ajax scoorde dit seizoen al 33 keer. Wat dat betreft doet alleen koploper SC Genemuiden het beter. De wedstrijd tussen Berkum en Ajax begint zaterdagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Thom Winkel.

VV Berkum, Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws