Nieuwe voetbalseizoen bol van derby’s

| 01-07-2014

Het aankomende voetbalseizoen staat opnieuw bol van de Zwolse derby’s. De KNVB maakte dinsdag de competitie-indelingen bekend en opnieuw zijn de derde en vierde klasse C Zwols gekleurd. In het zondagvoetbal treffen SV Zwolle en promovendus Ulu Spor elkaar, zij komen uit in de vierde klasse H.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Promovendus WVF is aankomend seizoen ingedeeld in de hoofdklasse C. Daarin speelt het onder andere tegen VVOG, WHC en Flevo Boys. Het gedegradeerde Berkum gaat acteren in de eerste klasse D en moet daar onder andere zien af te rekenen met Go Ahead Kampen en DOS Kampen. In de tweede klasse H spelen Be Quick ’28 en SVI in de aankomende jaargang twee keer een stadsderby, terwijl ook de derde klasse C een aantal pikante ontmoetingen kent. De buren Zwolsche Boys en ZAC maken onderdeel uit van die competitie en ook HFC Storica en Edon zijn daar weer van de partij.

Dieze West blijft in Noord
De vierde klasse C is, bijna traditioneel, ook weer een Zwols gekleurde competitie. HTC, VSW, CSV ’28 en Wijthmen komen elkaar na de zomer tegen. In het zondagvoetbal blijft Dieze West actief in het district Noord. De promovendus is ingedeeld in de eerste klasse F en speelt tegen louter ploegen uit het noorden van het land. De vierdeklassers Ulu Spor en SV Zwolle kruisen aankomend seizoen ook de degens, want zij zijn ingedeeld in de vierde klasse H. Voor de complete indelingen kun je hier kijken.

VV Berkum, Voetbal, Be Quick ’28, ZAC, SVI, WVF, Zwolsche Boys, CSV ‘28, SV Zwolle, HTC, VSW, Wijthmen, Tweede klasse H, Hoofdklasse C, Derde klasse C, Ulu Spor, Edon, Dieze West, Vierde klasse H, HFC Storica, Eerste klasse D, Vierde klasse C

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws