Nieuwe turntalenten geven visitekaartje af

| 15-10-2013

Morgan Smit, Dilara Noordman, Rochely Figuereo Gonzalez en Dewey Groothand hebben afgelopen zaterdag in Kampen hun visitekaartje afgegeven bij de eerste wedstrijd van het nieuwe turnseizoen. Voor drie van de vier 7-jarige turnsters van Kwiek en Lenig was het de allereerste echte wedstrijd, maar daar was nauwelijks iets van te zien.

“De wedstrijd begon op het zenuwtoestel balk”, vertelt Jacqueline Gerner namens de Zwolse gymnastiekvereniging Kwiek en Lenig. “Niet fijn om daar als eerste mee te beginnen, maar de meiden lieten zich niet gek maken en turnden een strakke oefening. Dilara en Rochely wisten zelfs de gehele oefening af te maken zonder de balk voortijdig te verlaten.” Dit strakke turnen zetten de Zwolse turnsters door op het onderdeel vloer. “Morgan liet hier al een ruime overslag zien, wat indruk maakte op de jury. Zij kreeg bijna geen aftrek en turnde zich naar een score van 14.200!” Op sprong lieten de vier meiden allemaal mooie ruime sprongen. En ook op het toestel brug turnden ze stabiele oefeningen. “Vooral Dewey liet zich op brug met een mooie houding van haar beste kant zien.”

Na vier onderdelen had Morgan Smit namens Kwiek en Lenig de meeste punten verzameld. “Door wat concentratieverlies maakte zij op balk helaas een foutje. Dat heeft haar misschien wel een gouden plak gekost, maar desondanks eindigde ze op een mooie vijfde plaats in een deelnemersveld van 32 turnsters. Dilara Noordman turnde boven verwachting een bijna foutloze wedstrijd en eindigde op een knappe elfde plaats. Meteen gevolgd door Rochely Figuereo Gonzalez, die door een hoog cijfer op brug op een twaalfde plaats terecht kwam. En Dewey Groothand had erg last van de zenuwen. Maar we weten dat er heel veel potentie in haar zit, dus zij mag trots terugkijken op de eerste wedstrijd. Zij werd 24ste.”

Turnen, Gymnastiek, Kwiek en Lenig, Morgan Smit, Dewey Groothand

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws