Nieuwe tennisvorm bij ZTC De Pelikaan

| 17-03-2015

ZTC De Pelikaan demonstreert tijdens haar open dag op zaterdag 21 maart een nieuwe tennisvorm. Kinderen tot en met 12 jaar krijgen onder de noemer ‘Tenniskids’ een nieuw trainingsprogramma voorgeschoteld, waarbij zij onder andere spelen op een aangepaste baan en met aangepaste materialen. “Denk hierbij aan zachtere ballen in verschillende kleuren, die overeenkomen met het niveau van het kind”, meldt Harriet Jepma van ZTC De Pelikaan.

© Annet van Raalten

Sportkoepel NOC*NSF kondigde vorig jaar aan dat het ledenaantal van de aangesloten sportbonden de afgelopen jaren sterk is gedaald. De grootste klappen vielen bij de tennisbond. “Weliswaar is tennis nog altijd de tweede sport van Nederland, maar er moet wel iets gebeuren. Ledenwerving is van groot belang”, zegt Jepma. Met die gedachte introduceert ZTC De Pelikaan het trainingsprogramma ‘Tenniskids’. Kinderen tot en met 12 jaar spelen in de categorieën rood, oranje en groen, samenhangend met hun leeftijd. “De banen zijn aangepast en ook de materialen zijn anders. De didactische methode van de tennisleraren gaat uit van het spelende kind.”

De jeugdige tennissers krijgen vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen voorgeschoteld. “Deze zijn heel belangrijk om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Door het nieuwe trainingsprogramma worden kinderen meer uitgenodigd en geprikkeld om zichzelf te ontwikkelen in de tennissport”, vertelt Jepma. ZTC De Pelikaan houdt op 21 maart een open dag en dan kunnen de kinderen en ouders voor de eerste keer kennismaken met ‘Tenniskids’. “Men kan dan met eigen ogen zien welk effect de leermethode op het enthousiasme van de kinderen heeft.”

Tennis, ZTC De Pelikaan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws