Nieuwe sporttalenten kloppen op de deur

| 11-01-2015

Ook dit jaar zijn er weer drie talentvolle Zwolse sporters genomineerd voor de titel sporttalent van het jaar. Wie verdient jouw stem? Martine van den Boomgaard, Michelle Fillet of Luuk Vos? Tijdens de vierde editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 31 januari in het Landstede Sportcentrum wordt de winnaar bekend gemaakt. Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Stemmen kan tot en met 21 januari!

Martine van den Boomgaard
De 17-jarige roeister van de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging (ZRZV) is in 2014 bij de Coupe de la Jeunesse in het Franse Libourne, dit is een officieus EK voor junioren, derde geworden met de dames 4. In de aanloop naar die wedstrijd in Frankrijk wist de Zwolse bij een internationale wedstrijd in Gent individueel een bronzen medaille in de wacht te slepen en een vijfde plaats te behalen. Beide keren was Martine van den Boomgaard de beste Nederlandse. Mede daardoor heeft ze de NOC*NSF belofte status gekregen en is de ZRZV-roeister opgenomen in de selectie voor het WK voor junioren in 2015.

Michelle Fillet
Hockeyster Michelle Fillet (17) kan terugkijken op een uitstekend sportjaar 2014. De Zwolse wist met de meisjes A1-formatie van Kampong allereerst de landstitel te pakken in de zaal. Vervolgens werd de voormalige aanvaller van Hockey Club Zwolle definitief overgeheveld naar het eerste damesteam van hoofdklasser Kampong. En in augustus keerde Michelle Fillet met een zilveren medaille terug uit het Chinese Nanjing. In de hockeyfinale van de Jeugd Olympische Spelen leek zij met Oranje zeker van het goud, maar uiteindelijk kwam thuisland China toch nog langszij: 5-5. In de beslissende shoot-outs bleken de Chinezen uiteindelijk over de sterkste zenuwen te beschikken.

Luuk Vos
PEC-atleet Luuk Vos is in juli 2014 voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen kogelslingeren bij de B-junioren geworden. De 17-jarige Zwollenaar boekte in het voorseizoen al flinke progressie en die vooruitgang resulteerde in een nieuwe titel. Luuk Vos beschikt over een persoonlijk record van dik 58 meter, maar had in Amsterdam aan minder genoeg voor de titel: 54.61 meter. Het gehele jaar liet hij bij wedstrijden de concurrentie zo’n zes meter achter zich. Op de allertijdenlijst staat hij momenteel negende. Dat betekent dat hij van alle B-junioren die er ooit zijn geweest de negende positie bezit met zijn worp over de 58 meter.

Stemmen kan tot en met 21 janauri 2015!

Martine van den Boomgaard, SportGala Zwolle, Michelle Fillet, Luuk Vos

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws