Nieuwe routes bij Rabo Swolsebostocht

| 29-10-2013

Toerclub Swolland maakt zich weer op voor de Rabo Swolsebostocht. De vorige editie, op 9 februari, was ondanks de kou een groot succes. De organisatie hoopt tijdens de editie van 16 november opnieuw op prima weersomstandigheden en een groot aantal deelnemers. Aan de voorbereidingen zal het zeker niet liggen en ook niet aan de ruim 65 vrijwilligers van Swolland die zorgen voor een geslaagde tocht.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Rabo Swolsebostocht is bedoeld voor mountainbikers en veldrijders en mag gerust een klassieker worden genoemd. De veldtoertocht is door de NTFU onderscheiden met twee sterren. Dit keer heeft organisator Swolland voor drie nieuwe afstanden en nieuwe routes gekozen. Elke deelnemer kan kiezen voor een tocht van 30, 45 of 60 kilometer. Bij de start en onderweg zijn technische hulpposten aanwezig om kleine fietsproblemen te verhelpen. Er kan tussen 9.00 en 10.30 uur bij de kantine van WZC aan de Kanaaldijk 82 in Wapenveld worden gestart. Na afloop is daar ook de mogelijkheid tot het nemen van een douche en het schoonspuiten van de fiets.

De tocht wordt verreden op de Veluwe, waarbij prachtige heidevelden, pittige klimmetjes en het mooie gebied rond de Leemcule in het parcours zijn opgenomen. Er is een ophaalservice bij technische of lichamelijke problemen en de deelnemer wordt op twee verzorgingsposten voorzien van eten en drinken. Ook is er EHBO aanwezig. Op de route zijn vrijwilligers van Swolland als verkeersregelaar aanwezig, om er voor te zorgen dat iedereen op een veilige manier de drukke wegen kan oversteken. Kijk voor meer informatie op www.swolland.nl.

Mountainbiken, Toerclub Swolland, Rabobank, Swolsebostocht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws