Nieuwe ronde PEC Zwolle Street League

| 14-02-2017

De PEC Zwolle Street League start in maart met de voorjaarscompetitie. De organisatie zoekt nog naar teams, die moeten bestaat uit spelers tussen de elf en zestien jaar oud. “Vind jij het geweldig om te voetballen met vrienden en/of vriendinnen? Schrijf je dan snel in voor dé straatvoetbalcompetitie van Zwolle”, zo laat Gea Luttels van PEC Zwolle United weten.

De PEC Zwolle Street League is een straatvoetbalcompetitie voor jongeren van elf tot en met zestien jaar. Iedereen, uit elke wijk in Zwolle, kan meedoen en speelt de thuiswedstrijden op een veld of plein in de eigen wijk. “Het team mag zelf een veld kiezen en dat wordt het eigen stadion. Bij uitwedstrijden gaat het team op bezoek bij een team uit een andere wijk”, zegt Luttels. De wedstrijden vinden altijd plaats op vrijdagavond en er zijn ongeveer acht speelrondes. In maart staan de eerste wedstrijden op het programma en de competitie eindigt in juni met een speciale finaleronde in het MAC3Park Stadion. Elk team moet over een begeleider beschikker, die achttien jaar of ouder is.

De deelnemende teams verzamelen niet alleen punten door het winnen van wedstrijden, maar ook door het scoren van likes. Deze zijn te verkrijgen door je sportief te gedragen en door je in te zetten voor de eigen wijk. “Bijvoorbeeld door het opruimen van zwerfafval, een oude buurvrouw te helpen in de tuin of een voetbaltoernooi te organiseren voor andere mensen in de wijk.” Inschrijven kan via de site van de PEC Zwolle Street League en kan nog tot en met 24 februari. Voor vragen kun je contact opnemen met Dion Reijnen, projectleider van de Street League. (06-20471806/dionno@spmpeczwollestreetleague.nl).

Voetbal, PEC Zwolle United, PEC Zwolle Street League

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws