Nieuwe regels Zwols badmintontoernooi

| 04-03-2014

De Zwolse badmintonverenigingen organiseren op zaterdag 29 maart voor de vierde keer gezamenlijk het Badminton Toernooi Zwolle (BTZ). In de ZBC-hal wordt gestreden om de titel Zwols kampioen. “Naar verwachting strijden zo'n honderd deelnemers in verschillende categoriën om de prijzen”, laat mede-organisator Johan Bos weten.

Het BTZ is bedoeld voor alle spelers van de Zwolse badmintonverenigingen. De minimale leeftijd om deel te nemen is 12 jaar. “Het toernooi is voor junioren, senioren, mannen, vrouwen, recreanten en competitiespelers. Aan de hand van de inschrijving wordt men ingedeeld in de opgegeven klasse.” De organisatie heeft besloten om de regels iets aan te passen. “Een partij bestaat dit jaar uit 2 sets van 15 punten. Ook hebben we een promotie-/degradatieregeling toegevoegd”, meldt Bos.

Het jaarlijks terugkerende toernooi wordt dit jaar gespeeld in de ZBC-hal, mede door een bijdrage van Landstede. “Landstede neemt een deel van de zaalhuur voor haar rekening, waardoor wij de kosten in de hand kunnen houden.” De inschrijving voor het toernooi is inmiddels gestart, Zwolse spelers kunnen zich inschrijven via hun eigen club. Daarnaast mogen zij ook een introducé meenemen. “De inschrijving sluit op 14 maart, maar doe het snel want vol is vol”, aldus de organisatoren.

ZBC Sporthal, Badminton, Badminton Toernooi Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws