Nieuwe nederlaag voor Landstede Basketbal

| 08-01-2019

Landstede Basketbal verliest dinsdagavond voor de tweede maal in drie dagen. In een meer spannende dan goede wedstrijd zegeviert New Heroes Den Bosch in eigen huis met 71-65. Zondag wacht de ploeg van coach Herman van den Belt een herkansing op bezoek bij Dutch Windmills in Dordrecht.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Opnieuw start de Zwolse formatie uitermate moeizaam. In het openingskwart is Landstede Basketbal slechts goed voor negen punten. Het probleem openbaart zich direct in de openingsminuten: Sherron Dorsey-Walker en Nigel van Oostrum verspelen de bal, Kaza Kajami-Keane wordt weggeveegd onder het bord en Noah Dahlman mist tweemaal op rij. Onder leiding van een excellerende Jonathon Williams profiteert de thuisploeg dankbaar. Binnen geen tijd staat het 9-0.

Met veel hangen en wurgen en via een driepunter van Mike Schilder blijven The Hammers binnen bereik. Bossche nieuwkomer Darrell Davis krijgt een piekfijne assist van Maarten Bouwknecht en het is 19-9 en tijd voor bezinning. Landstede Basketbal knokt zich terug. Olaf Schaftenaar jast zijn eerste driepunter door de ring en Ralf de Pagter worstelt zich tegen zijn oude ploeg naar vier punten op rij. Het is 24-20.

Dan krijgt Freek Vos een onsportieve fout gevolgd, door een technische fout voor Landstede-coach Herman van den Belt. Jonathon Williams en Roel Aarts leggen vrijeworpen binnen en Jessey Voorn heeft een drive: 32-22. De Zwollenaren kunnen opnieuw beginnen. Het onzekere aanvalsspel blijft aan beide zijden, maar Olaf Schaftenaar trekt zich hier niets van aan. Poef, driepunter. Kort daarna mist Mike Schilder het laatste schot, zodat de rust aanbreekt bij 33-27.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Na rust loopt de Bossche ploeg uit. Keshun Sherrill heeft zes punten op rij. De maximale voorsprong is bereikt bij 52-38, na een hernieuwde driepunter van Williams. Waar Mike Schilder het laatste schot voor rust miste, is het nu wel raak. Zijn driepunter betekent 52-43 na dertig minuten. In het slotkwart rechten de Zwollenaren de rug en persen er een 0-10 run uit. De driepunter van Olaf Schaftenaar zorgt voor de eerste Zwolse voorsprong: 52-53.

Ex-Bosschenaar Jos Kuipers verzucht vanaf de commentaarpositie: “Het is een turn-over-festival. Beide ploegen kun je aanvallend geen voldoende geven. Het is enorm spannend, het is een mooie wedstrijd.” Beide ploegen missen veel en scoren ook fraai. Olaf Schaftenaar pakt een nieuwe driepunter, Jonathon Williams kan niet achterblijven en de wedstrijd gaat langzaam naar het einde. De tot dusverre naar zijn schot zoekende Jessey Voorn schiet ineens wel een driepunter voor 65-61. Sherron Dorsey-Walker verzilvert twee vrijeworpen, waarna in de laatste twee minuten een rommelige fase aanbreekt.

Er volgt een fantastisch block-shot van Franko House, maar ook een pijnlijke loopfout van Noah Dahlman. Landstede Basketbal komt tijd tekort om de achterstand opnieuw weg te poetsen. Gedwongen grijpt de ploeg naar fouten om na de verplichte Bossche vrijeworpen terug te vechten. Deze strategie werkt zelden en vandaag is geen uitzondering. Na het thuisduel tegen Zorg en Zekerheid Leiden, afgelopen zondag, verliest Landstede Basketbal nu in Den Bosch: 71-65.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Punten:
Olaf Schaftenaar 14; Noah Dahlman 13; Kaza Kajami-Keane 9; Mike Schilder 8; Franko House 7 (10 rebounds); Sherron Dorsey-Walker en Ralf de Pagter 6; Nigel van Oostrum 2

Tekst: Remco van Vliet

Basketbal, Landstede Hammers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws