Nieuwe namen bij Pelikaan Beach Soccer

| 18-05-2013

Het beachsoccerteam Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ) komt ook dit jaar uit in de hoogste divisie van Nederland. Op 15 juni begint het nieuwe beachsoccerseizoen voor de Zwolse ploeg, die een kleine transformatie heeft ondergaan. Zo is coach Sillie Dilürü vervangen door het trio Folkher Langejans, Jurian Meijntjes en Iljas Baltes en kent ook de selectie enkele nieuwe namen.

Het beachsoccerseizoen begint voor de Zwolse formatie op 15 juni in Amstelveen. Hier speelt Pelikaan Beach Soccer twee wedstrijden, waarna op 29 juni in Leeuwarden opnieuw twee wedstrijden volgen. Het beachsoccer-circus doet op 30 juni vervolgens Zwolle aan, waar de ploeg het in de binnenstad opneemt tegen drie teams, waaronder regerend landskampioen Beach Soccer Egmond. Op zaterdag 6 juli wordt in het Beachsport Stadion van Scheveningen vervolgens gespeeld om de KNVB Beach Soccer Beker, waarna op zondag 7 juli en in het weekend van 13 en 14 juli de play-offs op het programma staan. Deze worden eveneens gespeeld in Scheveningen.

Ten opzichte van het vorige seizoen zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd binnen de Zwolse strandvoetbalploeg. Niet alleen de leiding over het team is anders, ook de spelersgroep kent een aantal nieuwe namen. Björn Rellum van Nunspeet, Dirk Muis en Sebastiaan Bouwhuis van Berkum, Adi Draganovic van WHC, keeper Django van der Landen van HTC en Leon Hultink van SV Zwolle sluiten dit seizoen aan bij PBSZ. Daarnaast keert ook Jordi Lemmens, na een jaar van afwezigheid, weer terug in de Zwolse selectie. Deze namen worden aangevuld door de ervaren beachsoccer spelers Mathijs Bouwhuis, Stefan Meijerink, Joris de Wilde, Michael Wolf, Koen Hultink, Jesper Harmens, Melvin Velthuis, Marthijn van der Steege, Coen Dunnink, Roy Supèr en Wesley Bruins.

© Annet van Raalten
Voetbal, Beachsoccer, Pelikaan Beach Soccer Zwolle, Sillie Dilürü

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws