Nieuwe marathonschaatsploeg in Zwolle

| 11-08-2011

Het Zwolse bedrijf Paul van Vilsteren Installatietechniek gaat komend schaatsseizoen een marathonploeg sponsoren in de landelijke eerste divisie. Van Vilsteren was al twee jaar sponsor van de 24-jarige Zwollenaar Emiel de Groot, maar die krijgt er nu drie ploeggenoten bij. Naast De Groot zullen Peter Agten, Hannes Schalkwijk en Ruben Wieberdink uitkomen voor de Zwolse schaatsploeg, die de naam Paul van Vilsteren De adviseur Installateur zal gaan dragen.

Het team komt onder leiding te staan van de Zwollenaren Pieter van Savoyen en Janine Slootstra. De 27-jarige Peter Agten uit Zwolle komt over van de Aavas Groep. Raaltenaar Hannes Schalkwijk (26) verruilt Boeve Afbouw voor Paul van Vilsteren De adviseur Installateur. En de 18-jarige Elburger Ruben Wieberdink maakt het team compleet. Hij debuteert in het landelijke peloton, na vorig seizoen de Weijers Eikhout Regiocompetitie Oost te hebben gewonnen en in de Noord-Oost Competitie als tweede te zijn geƫindigd. De ploeg heeft zich als doel gesteld om enkele top tien klasseringen te behalen en gaat tevens naar de Weissensee in januari.

Schaatsen, Emiel de Groot, Janine Slootstra, Paul van Vilsteren schaatsploeg, Peter Agten, Hannes Schalkwijk, Ruben Wieberdink, Pieter van Savoyen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws