Nieuwe ervaring voor spelers HC Zwolle

| 29-04-2016

Hoe mooi kun je het voorgeschoteld krijgen. Als je sportliefhebber bent en tevens fan bent van regelrechte krakers, dan moet je zondagmiddag op Het Hoge Laar zijn. Daar spelen de mannen van HC Zwolle en bij alles meer dan een nederlaag zijn zij kampioen. Dat moet echter wel gebeuren tegen Groningen, de nummer twee. Een topper der toppers. “Dit is een hartstikke leuke situatie”, blikt trainer Bert Bunnik vooruit.

© Annet van Raalten

Hij is een ervaringsdeskundige. Bert Bunnik behaalde in zijn lange loopbaan al de nodige kampioenschappen. Als actief speler, in de junioren en de senioren. Maar ook als trainer, bijvoorbeeld met Bloemendaal in 2000. En zo’n man met de nodige bagage kunnen de Zwolse hockeyers in deze periode van het seizoen wel gebruiken. Daadwerkelijk spelen om een kampioenschap, dat was er voor het overgrote deel van de huidige selectie namelijk nog niet bij. Bunnik helpt zijn spelers dan ook op weg naar zondag 14.45 uur. Dan begint HC Zwolle aan de kampioenswedstrijd tegen Groningen. “We praten er natuurlijk wel over, maar we gaan geen gekke dingen doen. Het is ook niet zo dat iedereen ineens bloednerveus is hoor.”

De coach realiseerde het zich in eerste instantie niet eens. Hij sprak met een journalist en plots kwam het naar boven. Zijn spelers hebben een situatie met kampioen worden, een jagende tegenstander en spanning nog niet meegemaakt. “Nee, dat had ik mij niet helemaal gerealiseerd. Het besef kwam later pas. Maar nog wel op tijd hoor”, lacht de trainer. Het duel tegen Groningen gaat om het kampioenschap in de eerste klasse en vooral binnen de club wordt daar veel aandacht aan besteed. Er is een spandoekenwedstrijd, het publiek is al meerdere malen aangeschreven om te komen en zo wordt er een groot feestje van gemaakt. “Mensen zijn daar wel mee bezig, dat past ook bij de spontaniteit van een kampioenschap. Er wordt ook vast wel een feestje gevierd”, aldus Bunnik.

© Annet van Raalten

Dat laatste is eigenlijk nog een beetje te vroeg. De kampioen heeft namelijk nog niets, of het moet de beste uitgangspositie in de play-offs zijn. Na afloop van de reguliere competitie volgt er namelijk nog een strijd om promotie. Ook voor de kampioen. “Je moet het stuur in eigen handen houden”, zegt Bunnik over de uitgangspositie. “Zo’n wedstrijd met spanning, de nodige druk, dat is ook wel lekker met het oog op de play-offs. Dan is dat namelijk ook zo, dat weten we nog van vorig jaar.” Maar eerst moet het nog maar even gebeuren. Groningen vecht voor haar laatste kans en Bunnik gaat dan ook uit van een bloedfanatieke opponent. “Daar ben ik wel van overtuigd ja. Zij gaan trucjes uithalen, grappen rond strafcorners gebruiken. Scherpte is geboden.”

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws