Nieuwe ambassadeurs Jeugdsportfonds

| 06-12-2016

Het Jeugdsportfonds Zwolle heeft in PEC Zwolle-spelers Kingsley Ehizibue en Wout Brama twee nieuwe ambassadeurs gevonden. Zij verbinden zich daarmee aan het doel om alle kinderen tussen zes en zestien jaar de kans te geven om te sporten. Belangrijk is dat lokale ambassadeurs die boodschap uitdragen. “Als echte Zwollenaar voel ik me vereerd”, reageert Ehizibue op het nieuws.

PEC Zwolle draagt het Jeugdsportfonds Zwolle een warm hart toe en zo was de keuze om ambassadeurs in Zwolle te zoeken snel gemaakt. Met Ehizibue en Brama heeft het Jeugdsportfonds twee spelers gevonden die de boodschap op hun eigen manier uit kunnen dragen, zo vindt de organisatie zelf. “Kingsley omdat hij een voorbeeld is voor de Zwolse jeugd, een boegbeeld. Als lokale voetballer weet hij zich nu te handhaven in het eerste elftal van PEC Zwolle, voor veel kinderen is dat een droom. En Wout kan als voetbalvedette laten zien hoe belangrijk sporten en bewegen is voor kinderen. Het Jeugdsportfonds is erg blij dat zij zich voor het goede doel gaan inzetten.”

Ook de twee spelers zelf zijn blij dat zij zich aan het Jeugdsportfonds hebben verbonden. “Ik mag aan de kinderen vertellen dat sporten ook voor je is weggelegd als er thuis niet zoveel geld is”, weet Ehizibue. Brama: “Voor ieder kind is sporten en bewegen belangrijk. Het zorgt ervoor dat je fit en scherp blijft, zodat je lekker in je fel zit. Dit is belangrijk op het sociale vlak, maar ook op didactisch niveau.”

Jeugdsportfonds Zwolle, PEC Zwolle, Wout Brama, Kingsley Ehizibue

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws