Nieuwbouw Het Anker duurzaam en groen

| 21-06-2012

Na een selectieprocedure hebben de gemeente Zwolle en de vertegenwoordiging van de gebruikers (gebruikersgroep) van Het Anker voor MoederscheimMoonen Architects gekozen als architect voor het ontwerp van het nieuwe wijkcentrum met sporthal. Dit complex krijgt een plek op de rand van Westenholte en Stadshagen.

MoederscheimMoonen Archtitects heeft in haar bestaan een specialisme ontwikkeld in maatschappelijk vastgoed en sport en ziet duurzaamheid als een integraal onderdeel van ieder ontwerp. Het bureau uit Rotterdam heeft sinds haar oprichting bovendien op een bijzondere manier binding met sport in de regio Zwolle, door de steun en betrokkenheid bij wielerploeg Team Tegenkracht. Alle premies en prijzengeld van deze wielerploeg uit Zwolle komen direct ten goede aan Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport.

In Het Anker zijn een deelbare sporthal met onderwijsfaciliteiten en een groot deel aan multifunctioneel programma van het wijkcentrum ondergebracht. Het gepresenteerde ontwerp van de architect betreft een eerste visie waarbij de intenties van een duurzaam en groen complex tot uitdrukking zijn gekomen in een dynamisch levendig, landschappelijk, en transparant gebouw.

MoederscheimMoonen werkt de komende periode nauw samen met verschillende gebruikers en de gemeente aan de doorontwikkeling van de visie tot een definitief ontwerp. Inwoners van de wijk konden tot 25 mei hun wensen ten aanzien van de nieuwbouw indienen. Er zijn tachtig digitale en schriftelijke reacties binnengekomen. Deze reacties worden meegenomen bij het bepalen van het definitieve programma van eisen. De meeste mensen gaven aan dat ze in Het Anker graag een divers aanbod van sport, recreatie en cultuur zien. De start van de bouw van de nieuwbouw staat gepland voor medio 2013. In het najaar van 2014 zou het complex in gebruik kunnen worden genomen. Kijk ook op www.zwolle.nl/hetanker.nl.

Gemeente Zwolle, Sporthal Het Anker, Team Tegenkracht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws