Nieuw-Zeelandse aanwinst voor HC Zwolle

| 06-09-2018

De heren van HC Zwolle beginnen zondag aan de competitie en doen dat onder andere met Nieuw-Zeelander Ben Williams in de gelederen. Hij is één van de vervangers van Ward Maakal, Hugo Lokhorst en Daan Ros, die na de degradatie hun heil ergens anders zochten. “De selectie is smal, maar ik ben tevreden met de kwaliteit die er staat”, stelt trainer Pancho van den Broek.

© Annet van Raalten

De degradatie van afgelopen seizoen naar de eerste klasse liet zich voelen. Sterkhouders Maakal (onbekend), Lokhorst en Ros (allebei Schaerweijde) lieten in een vroeg stadium al weten een stap hogerop te willen en daarmee verdween een groot deel van het geraamte van de ploeg. Numeriek werden er vervangers gevonden, want naast Williams voegden ook Duco van den Bold en William Withaar zich bij de selectie. Eerstgenoemde kwam over van Groningen, terwijl Withaar werd overgeheveld vanuit het tweede team van Zwolle. Het zette het totaal aantal spelers op veertien. ”De andere buitenlandse jongens zijn gebleven, dat is positief. William draait goed mee en ook Duco kan prima bij ons spelen. Ik heb in de voorbereiding voldoende progressie gezien.”

Oefenwedstrijden
Dat moet ook wel, want HC Zwolle is het aan haar stand verplicht om aankomend seizoen mee te doen in de strijd om het kampioenschap. In oefenwedstrijden zette Zwolle een paar prima uitslagen neer, al werd er dinsdag met 3-3 gelijkgespeeld tegen competitiegenoot GCHC. “We maakten in de laatste seconde pas gelijk, maar oefenwedstrijden zeggen niet zoveel. Het is leuk als je wat resultaten neerzet, maar het is ook goed als je een keer op de klep krijgt. Dat is gebeurd”, vertelt Van den Broek, die het zondag met zijn ploeg in eigen huis opneemt tegen HCQZ.

De verwachting is dat Zwolle in de eerste klasse vaker de bal heeft dan in de overgangsklasse, maar dat houdt niet in dat er qua trainingen veel gewijzigd is. “Qua kwaliteit en waar je vandaan komt, zou het logisch zijn als we meer domineren dan in de overgangsklasse. De speelstijl gaat misschien wat veranderen, maar het is niet zo dat we daar vorig jaar niets aan hebben gedaan. We trainen nog gewoon hetzelfde”, zegt de coach, voor wie het buiten kijf staat dat Zwolle een rol van betekenis moet spelen in de titelrace. “Dat lijkt me duidelijk.”

Hockey, HC Zwolle, Pancho van den Broek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws