Nieuw wielershirt voor De Vries en Wild

| 17-08-2012

De Zwolse wielrensters Marijn de Vries en Kirsten Wild rijden volgend seizoen in een nieuw shirt. In het shirt van een andere ploeg of er moet een nieuwe sponsor opstaan voor het huidige AA Drink Cycling Team. De hoofdsponsor heeft immers besloten het aflopende contract niet te verlengen en daarnaast zetten Leontien en Michael Zijlaard, samen jarenlang aan het roer van de ploeg, er een punt achter.

Na zeventien mooie jaren stoppen de twee met hun eigen wielerploeg. Dat is eerder deze week meegedeeld aan de rensters en begeleiding van het team. Meer tijd voor het gezin, en het vizier gericht op nieuwe uitdagingen. Dat zijn twee redenen die hebben meegespeeld bij het genomen besluit. Maar ook het gegeven dat aan het einde van dit seizoen alle sponsorcontracten aflopen, weegt zwaar. Zoals Leontien en Michael hebben gezegd in hun verklaring naar de ploeg: “Het is een moeilijke beslissing geweest, maar we menen dat het de juiste is voor ons.”

“We kijken terug op een geweldige tijd en zijn trots op hetgeen we in die periode hebben bewerkstelligd. Op 31 december lopen alle (sponsor-)contracten af; dit is natuurlijk geen verrassing, want alles was ingestoken op een Olympische cyclus. Wat wel nieuw is: er zal onder onze leiding geen vervolg komen op de huidige vrouwenwielerploeg. We zijn de financiële partners, in het bijzonder onze hoofdsponsor AA Drink, ontzettend dankbaar voor de ondersteuning, het in ons gestelde vertrouwen, de goede samenwerking en het geloof in onze wielerprojecten.”

Om de rensters en het personeel ruimschoots de tijd te geven zich te beraden op hun toekomst, is besloten kort na de Olympische Spelen in Londen het besluit bekend te maken. Ploegleider Danny Stam onderzoekt al wat langer de mogelijkheden om met het team door te gaan. “Hopelijk kunnen we met z'n allen nog voor een mooi slotakkoord zorgen op de wereldkampioenschappen in Limburg. Daar gaat onze aandacht nu naar uit, want we willen graag in stijl afscheid nemen.”

Wielrennen, Kirsten Wild, Marijn de Vries, AA Drink Cycling Team

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws