Nieuw gelijkspel Oranje tegen Engeland

| 17-03-2010

Het Nederlands voetbalelftal voor speelsters onder 15 jaar heeft woensdagmiddag opnieuw gelijk gespeeld tegen Engeland. Op het kunstgras van Be Quick in Zwolle eindigden Engeland en Oranje ditmaal op 1-1, onder een heerlijk lentezonnetje.

Na het 3-3 gelijkspel van maandagavond was niet alleen het resultaat gelijk in de tweede oefeninterland. Oranje reproduceerde ook de geniepige gelijkmaker in de laatste minuut. Nadat Ilse van der Zanden twee dagen eerder in de slotseconde fraai 3-3 maakte, voorkwam nu invaller Jeslynn Kuijpers op de valreep een nederlaag. “Maar in deze tweede wedstrijd hadden we het wel moeilijker dan in de eerste”, moest KNVB-coach Maria van Kortenhof erkennen. “Met name op spits Bethany Mead kregen we moeilijk vat. Ze liep makkelijk weg van onze verdediging en vooral bij diepe ballen hadden we het lastig.”

De Engelse treffer kwam dan ook voort uit zo’n situatie. Oranje schakelde na balverlies op het middenveld niet snel genoeg om, waarna Mead de diepte in werd gestuurd. De handige aanvaller kon zich losmaken van Van der Zanden en bracht haar ploeg op slag van rust terecht op voorsprong. Van Kortenhof: “In zo'n wedstrijd worden de speelsters verplicht om sneller te handelen. Dit soort wedstrijden zijn daarom prima voor die meiden. De speelsters moeten nog leren om met veel weerstand te spelen. Gelukkig hebben ze de schade beperkt kunnen houden.”

De speelsters van Oranje onder 15 stapten daardoor aan het eind zelfs nog met een lach op hun gezicht van het veld. Chelly Drost kwam ver in blessuretijd via de rechterkant van het veld door, waarna haar schot op de binnenkant van de paal belandde. Kuijpers was er als de kippen bij om de gelijkmaker aan te tekenen.

Voetbal, Be Quick ’28, KNVB, Ons Oranje, Oranje, Nederlands elftal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws