Nieuw: AppA Sport voor autistische kids

| 04-01-2011

Zwollenaar Jan Verheijen, oud profvoetballer van onder meer PEC Zwolle, Feyenoord en AZ, is samen met Güntaç Akkaya, Wilco Voulon, Freddy Prins en dochter Phylicia Verheijen druk doende om een organisatie op te zetten voor autistische kinderen. Onder de noemer AppA Sportorganisatie richt de club zich in eerste instantie op Zwolle en omgeving.

“Onze intentie is om half maart of begin april te starten met het wekelijks organiseren van sportactiviteiten voor autistische kinderen en andere aanverwante stoornissen”, vertelt Verheijen. “De komende weken gebruiken we om de laatste dingen te regelen. We willen alles perfect voor elkaar hebben, voordat we daadwerkelijk van start gaan. Bij het professioneel begeleiden van deze jongeren komt immers heel wat kijken.” Het team van de AppA Sportorganisatie bestaat uit mensen die vele jaren ervaring hebben in het begeleiden van deze jongeren. “We hebben een goed didactisch programma en laten de kinderen sporten op hun niveau, waardoor zij zich verder kunnen ontwikkelen. Onze maatschappelijk werkster houdt samen met de ouders/verzorgers de vorderingen van de jongeren bij.”

Jan Verheijen vervolgt: “We bieden deze bijzondere jongeren weer een kans sport te bedrijven en in groepsverband deel te nemen aan trainingen, waarbij we iedereen zien als individu en waar we geen problemen maken van de problemen van de jongeren. Voor wat betreft de sportactiviteiten moet bijvoorbeeld gedacht worden aan voetballen, mountainbiken, kanoën en vissen. We zullen verder goed luisteren naar de wensen van de kinderen zelf.”

Volgens de inmiddels 56-jarige Verheijen is het belangrijk dat juist deze kinderen blijven bewegen. “Autistische kinderen kunnen vaak niet bij een ‘normale’ sportorganisatie terecht en verdwijnen dan achter een computer en komen daar ook niet meer achter weg. Wij proberen ze in een vertrouwde omgeving te laten sporten, zodat ze tevens meer zelfvertrouwen krijgen”, stelt de voormalig voetballer van Feyenoord. “In onze zoektocht naar geschikte sportlocaties in Zwolle hebben we al met meerdere partijen om de tafel gezeten. Zo zijn de voetbalclubs HTC en Be Quick ’28 zeer enthousiast. Maar ook FC Zwolle wil een steentje bijdragen.”

Voor meer informatie over de AppA Sportorgansiatie zie www.appasport.nl. Al is de site nog niet helemaal klaar volgens Jan Verheijen, die belangstellenden graag meer vertelt over het nieuwe initiatief. Hij is bereikbaar via 06-53739537.

Jan Verheijen, AppA Sportorganisatie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws