Nico Veldman na één seizoen terug bij SVI

| 02-03-2018

Nico Veldman speelt aankomend seizoen weer in het shirt van SVI. De 21-jarige aanvaller komt over van eersteklasser Go Ahead Kampen, waar hij op dit moment bezig is aan zijn eerste seizoen. “Het is qua speelminuten te wisselvallig geweest. Ik hoop bij SVI weer meer aan spelen toe te komen”, vertelt Veldman.

© Annet van Raalten

Veldman bewandelde afgelopen zomer de omgekeerde weg. Hij vertrok naar Go Ahead en ging daar voetballen onder de vleugels van trainer Stephan Rahantoknam, die onlangs werd ontslagen. Na één seizoen heeft Veldman besloten om weer terug te keren in Zwolle. “Het is absoluut niet tegengevallen, want ik heb het enorm naar mijn zin bij Go Ahead. Het ziet er alleen niet naar uit dat ik volgend seizoen veel meer ga spelen”, zegt de aanvaller, die daarom voor SVI koos. “SVI heeft mij al heel vroeg benaderd, maar ik wilde eerst nog kijken hoe het bij Go Ahead ging. Ze bleven aanhouden en uiteindelijk heb ik besloten om terug te gaan.”

De Zwollenaar hoopt dat hij met SVI een stap omhoog kan zetten. “Ze hebben dit seizoen weer kunnen wennen aan de tweede klasse. Ik verwacht dan ook dat we volgend seizoen niet meer tegen degradatie hoeven te vechten, maar bovenin mee kunnen doen. Ik heb echt het gevoel dat SVI naar een hoger niveau kan”, vertelt Veldman. Wat nu rest is het seizoen afmaken bij Go Ahead Kampen, waarmee hij in de eerste klasse D vecht voor lijfsbehoud. “Er is een nieuwe trainer en we gaan weer gewoon 4-3-3 voetballen. Ik hoop me nog even te kunnen presenteren en dan zien we daarna wel verder.”

Voetbal, SVI

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws