Nick Oudendag: ‘Zwaarbevochten zege’

| 26-11-2016

Landstede Basketbal heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Forward Lease Rotterdam met 71-86 gewonnen. De ploeg van coach Herman van den Belt keek aan het einde van het eerste kwart tegen een 25-14 achterstand aan, maar herpakte zich tijdig. De resterende drie kwarten gingen overtuigend naar de Zwollenaren, met uiteindelijk een ruime overwinning tot gevolg. “Zwaarbevochten, maar zeer prettig”, reageert Landstede-center Nick Oudendag.

© André Rump

In de beginfase van de wedstrijd nam de thuisploeg direct het voortouw. Desondanks was het verschil na zes minuten spelen slechts één punt in het nadeel van Landstede Basketbal: 12-11. In de minuten die volgden had de Zwolse formatie echter geen antwoord op de Rotterdamse aanvalsdrift. “Zij schoten in het eerste kwart uit alle hoeken en gaten raak. Dat maakte het voor ons logischerwijs lastig”, stelt Oudendag, die zag dat Herman van den Belt ondanks de moeizame Zwolse start ijzig kalm bleef. “Aan het einde van het eerste kwart bleef de coach rustig. We zijn daarna ook ons eigen spel blijven spelen. Als team hebben wij weer veerkracht getoond en dat was fantastisch om te zien”, vertelt de boomlange Landstede-center.

Het tweede kwart werd met liefst 15-30 door Landstede gewonnen, waardoor er halverwege al een 40-44 voorsprong op de borden stond. En die voorsprong werd in het restant van de partij niet meer uit handen gegeven. “Het was voor de rotatie prettig dat J.T. Yoho weer mee kon doen en daarnaast speelde ook Keegan Hyland een lekkere wedstrijd. Daardoor konden wij het tempo vasthouden en zelfs nog iets opschroeven, terwijl Rotterdam daar niet in slaagde. Daarnaast hebben wij de gehele wedstrijd inside gedomineerd”, aldus Nick Oudendag, die zelf goed was voor twaalf punten en dertien rebounds. “Gezien het punt waarop ik nu zit, mag ik tevreden zijn met mijn optreden van vanavond. Er zijn echter nog wel dingen die beter moeten, maar dat gaat goed komen.”

Punten:
J.T. Tiller 28; Clayton Vette 17; J.T. Yoho 15; Keegan Hyland 14; Nick Oudendag 12 (13 rebounds)

Basketbal, Landstede Basketbal, Nick Oudendag

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws