Nick Oudendag: ‘We gaan er volle bak in’

| 21-03-2017

Twee keer in een week tegen dezelfde tegenstander, dat komt niet heel vaak voor. Voor Landstede Basketbal is dat deze week wel het geval, aangezien de Zwollenaren twee keer op bezoek gaan bij het Groningse Donar. Woensdag in competitieverband, zondag voor de finale van het bekertoernooi. “Het is wel apart ja”, vindt ook Landstede-center Nick Oudendag.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het zijn de potjes waar je als basketballer van gaat watertanden. Op bezoek bij Donar, in een vol MartiniPlaza, dat is waar je als topsporter wil excelleren. Ook Oudendag kijkt al even uit naar de komende wedstrijden. “Stapje voor stapje hoor, dat wel. Maar ergens zoemen die wedstrijden natuurlijk wel rond. Dit zijn de wedstrijden die je wil spelen. Ik vind het ook de leukste wedstrijden. Met zoveel publiek ook, dat is niet iedere week zo”, vertelt Oudendag, die aangeeft dat de bekerfinale van zondag nog geen rol speelt. “Natuurlijk speelt het wel ergens mee, maar we kunnen het ons niet permitteren om rustig aan te doen. We worden geen eerste meer, maar het is wel belangrijk om tweede te worden. De focus ligt eerst op woensdag.”

Eerder dit seizoen kwam Landstede in Groningen niet in aanmerking voor een goed resultaat en verloor het met liefst 84-69. Oudendag weet dat zijn ploeg alles aan moet roepen om ditmaal wel tot een goed resultaat te komen. “Laten we eerlijk zijn, het wordt een pittige klus. Donar heeft alle voordelen: zo spelen ze al langer met elkaar en het is een thuiswedstrijd. Maar dat wil niet zeggen dat wij er niet voor gaan knokken, want dat gaan wij wel. Wij gaan er volle bak in en proberen absoluut te winnen, aangezien wij wel degelijk gegroeid zijn. De wedstrijd is pas gespeeld als de zoemer gaat.” De competitiewedstrijd tussen Donar en Landstede Basketbal begint woensdagavond om 19.30 uur.

Basketbal, Landstede Basketbal, Nick Oudendag

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws