Nick Marsman wint BB-lopers Baan Classic

| 01-07-2017

Nick Marsman uit Ommen is vrijdagavond winnaar geworden van de derde BB-lopers Baan Classic. De atleet van ACO Van Elderen liep de 5 kilometer op de Zwolse atletiekbaan aan de Urksteeg in een tijd van 15 minuten en 1 seconde. Daarmee bleef hij nummer twee Freek Lier vijf seconden voor. Bij de vrouwen ging Jessica Oosterloo (17:17) met de zege aan de haal.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Het deelnemersveld van de Baan Classic bestond uit lopers afkomstig uit een groot deel van Nederland. Van Friesland tot Groningen en van Utrecht tot de Achterhoek, overal kwamen ze vandaan. Het zorgde niet alleen voor een vol deelnemersveld, maar ook een evenwichtig deelnemersveld. Het programma bestond uit een aantal series van 5 kilometer. De indeling van de series vond plaats aan de hand van persoonlijk snelste tijden, zodat er voor een ieder een optimaal resultaat mogelijk was. Nick Marsman zette uiteindelijk de snelste tijd op de klokken. Hij bleef Freek Lier voor, terwijl Erik Leusink - net als vorig jaar - als derde eindigde.

Arne Mulder was de tijdens de derde editie van de BB-lopers Baan Classic de snelste Zwollenaar. Hij liep de vierde tijd (15:11). Joep Emmen en Erik Slomp waren de rapste BB-lopers. Beide heren finishten schouder aan schouder in een tijd van 15 minuten en 38 seconden. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jessica Oosterloo, die met haar 17:17 een Baan Classic-record liep. Lisanne Gevelaar-Meuleman werd in 17:41 tweede en BB-loopster Hellen de Vries kwam tien seconden later over de streep. Tijdens het evenement werd er ook nog een sponsorovereenkomst ondertekend. Klaverblad Verzekeringen heeft zich namelijk voor de komende vier jaar vebonden aan de BB-lopers. Angela van Dalen van Klaverblad Verzekeringen, Anja Esveldt (voorzitter BB-lopers) en Berthold Berger (hoofdtrainer BB-lopers) zetten hun krabbel.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Hardlopen, Hellen Berger-De Vries, BB-lopers, Arne Mulder, Joep Emmen, Erik Slomp, BB-lopers Baan Classic

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws