‘Netwerken kan ook lekker op de fiets’

| 20-09-2012

“De eerste keer hadden we zo’n vijftig deelnemers en nu zitten we bijna op honderd aanmeldingen en dat is voor dit jaar ook wel het maximum.” Aan het woord zijn Bert Kuijers en Ivo Groener, initiatiefnemers van de Tour de Countus, die vrijdag 28 september voor de tweede keer op het programma staat.

De twee sportliefhebbers en accountmanagers van het MKB-team van Countus Zwolle kijken met heel veel zin uit naar de tweede editie van de Tour de Countus. “Het is simpel gezegd een netwerkevenement op de fiets, voor de Countus-medewerkers en onze klanten en relaties”, stelt Bert Kuijers, die net als Ivo Groener fanatiek aan sport doet. Zo hebben de heren onlangs bijvoorbeeld deelgenomen aan de Salverda Berkumloop, maar ook aan de Triathlon Zwolle. “Sporten is gewoon leuk en wat ons betreft kan netwerken prima op de fiets. Bovendien ligt de drempel om met elkaar in gesprek te gaan meteen een stuk lager. Iedereen heeft immers sportieve kleding aan en een helm op.”

Bij de eerste editie van de Tour de Countus gaf voormalig topwielrenner Henk Lubberding een fietsclinic, maar dat is dit jaar niet het geval. “De Countus-vestigingen in Emmen, Ommen en Staphorst sluiten dit jaar ook aan, dus de groep wordt te groot voor een clinic. We zijn wel heel blij dat Steven Rooks een presentatie komt geven”, vertelt Ivo Groener, die verder aangeeft dat Martijn Ganzevles van de partij zal zijn. “Martijn is ex-kankerpatiënt en komt vertellen over zijn kankerproces en zijn ervaringen met Tegenkracht. Hij had als doel om na zijn ziekte de Mont Ventoux te beklimmen en dat is hem met de begeleiding van Tegenkracht gelukt.”

Net als vorig jaar staat de Tour de Countus vrijdag 28 september opnieuw in het teken van Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport. Deze stichting biedt kankerpatiënten de nodige sportfaciliteiten en begeleiding, om zo sterk mogelijk de behandeling van operatie, chemo en bestraling in te gaan en deze behandeling te kunnen doorstaan. “Het is een goed doel dat perfect past bij ons evenement”, zegt Bert Kuijers. “Deelname aan de Tour de Countus is kosteloos, maar we vragen de deelnemers wel een vrijblijvende bijdrage te leveren aan Tegenkracht. Na afloop van de toertocht gaan we hiervoor rond met de fietshelm.” Als er nog ondernemers zijn die graag deel willen nemen aan de Tour de Countus, dan kunnen zij zich aanmelden via www.countus.nl.

Wielrennen, Fietsen, Stichting Tegenkracht, Tour de Countus

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws