Negen uit drie voor PEC na bizarre middag

| 3 Maanden geleden.

PEC Zwolle heeft zondag op spectaculaire wijze gewonnen van FC Utrecht. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was het nog 2-3 voor de bezoekers, maar door twee goals van Mike van Duinen zegevierden de Zwollenaren alsnog met 4-3.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Trainer Jaap Stam had voor het duel met FC Utrecht geen aanleiding om zijn basisploeg te wijzigen, want met twee winstpartijen uit twee gespeelde wedstrijden is de opbrengst prima. Toch heeft deze ploeg het lastig met Utrecht, dat al binnen een halve minuut een prima kans krijgt. Sean Klaiber komt door over rechts en ziet zijn knal tegen de lat komen. Het is het begin van een levendig eerste half uur, waarin de gasten even later de leiding nemen. Simon Gustafson kan vanaf een meter of twintig uithalen en Mickey van der Hart heeft geen antwoord op die inzet: 1-0.

PEC meldt zich daarna ook, maar een gelijkmaker zit er niet direct in. Mike van Duinen ziet een schot geblokt worden, waarna Younes Namli in de rebound hoog over schiet. Diezelfde Namli staat na 25 minuten, nadat hij eerst op de lat heeft geschoten, aan de basis van de 1-1. Hij levert een puike voorzet af op Vito van Crooij, die de bal op zijn beurt keurig achter Utrecht-goalie David Jensen kopt. Echt gevaar blijft daarna uit, vooral omdat beide ploegen in balbezit de nodige fouten maken. Na rust komt het levendige deel weer terug en zijn de beste kansen voor FC Utrecht. Sander van de Streek vergeet zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar uit de daaropvolgende corner is het wel raak. Timo Letschert kopt raak.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

En als je denkt dat het daar bij blijft, zit je helemaal fout. Zwolle wordt in het zadel geholpen door de VAR, die scheidsrechter Kuipers naar de kant haalt om een overtreding van Urby Emanuelson te beoordelen. Dat wordt een rode kaart en daarmee keert het geloof in Zwolle helemaal terug. Voor eventjes, want kort daarna maakt Utrecht haar derde goal. Jean-Christophe Bahebeck maakt het prima af, lijkt het te beslissen, maar ook dat is niet het geval. Vijf minuten later is het namelijk alweer raak voor PEC, dat via Thomas Lam de aansluiting weet terug te vinden. Wat een middag.

Er volgt een groots slotoffensief, waarin met de moed der wanhoop gevochten wordt voor een punt. Pelle Clement rent zich rot, Lam staat meer voor- dan achterin en zelfs Bram van Polen komt tot een schot. Wat er dan plaatsvindt, is met geen pen te beschrijven. Eerst maakt Mike van Duinen, na dubieus ingrijpen van de VAR, uit een strafschop de gelijkmaker en het lukt PEC zelfs nog om drie punten te pakken. Opnieuw gooit Van Duinen alles in de strijd en met een uiterste krachtsinspanning laat hij het Zwolse stadion dansen van ultieme vreugde. Een bizarre middag.

De reactie van Kingsley Ehizibue

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Van Polen, Lam, Paal, Bouy (72. Flemming), Clement, Namli, Van Crooij (81. Elbers), Thy, Van Duinen

FC Utrecht: Jensen, Klaiber, Janssen, Letschert, Gavory, Van Overeem, Bazoer (81. Kerk), Gustafson, Emanuelson, Bahebeck (76. Van der Maarel), Van de Streek

Scoreverloop:
7. 0-1 Simon Gustafson
25. 1-1 Vito van Crooij
60. 1-2 Timo Letschert
75. 1-3 Jean-Christophe Bahebeck
80. 2-3 Thomas Lam
90. 3-3 Mike van Duinen (strafschop)
90+3. 4-3 Mike van Duinen

Gele kaarten:
Thomas Lam, Younes Namli, Kenneth Paal (PEC Zwolle), Riechedly Bazoer, Jean-Christophe Bahebeck, Nicolas Gavory, Dick Advocaat, Timo Letschert (FC Utrecht)

Rode kaart:
Urby Emanuelson, Riechedly Bazoer (FC Utrecht)

Scheidsrechter:
Björn Kuipers

Toeschouwers:
13.024

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws