Negen ploegen zeker van NK Acrogym

| 15-03-2016

Negen teams van Landstede Sportacrobatiek hebben zich afgelopen weekend in Zwolle geplaatst voor het NK Acrogym. Tijdens de eerste plaatsingswedstrijden kwamen er in totaal elf Zwolse ploegen in actie, waarvan er slechts twee niet tot de limiet kwamen. Zij hebben nog twee kansen zich alsnog te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap van juni dit jaar.

De hoogste klassen in het acrogym krijgen gedurende het seizoen drie keer de kans om zich te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap van juni dit jaar. De drie wedstrijden worden georganiseerd in de Stilohal in Zwolle, waarvan de eerste afgelopen weekend plaatsvond. In totaal kwamen er elf Zwolse teams in actie, waarvan er vijf op het podium eindigden. Juliët van Dam en Nynke Veenma kwamen in de categorie dames paar A Jeugd tot een tweede plaats, terwijl Donna Bisschop en Danique van Berkum in diezelfde categorie derde werden. Het gemengde duo Tim van Rees en Carlijn Gijsendorffer won bij de senioren een zilveren medaille en Yin van Hezel, Aimee Tent en Melissa Beekhof grepen bij de A-junioren het brons.

In de categorie dames groep A-jeugd bemachtigden Kyara Palsma, Doortje Rengers en Athina Chimezie ook nog een zilveren medaille. Naast deze vijf podiumplaatsen, die recht geven op deelname aan het NK, kwamen nog vier teams tot de benodigde limiet. Drie teams moesten zich vanwege blessures afmelden voor de eerste plaatsingswedstrijd en zij krijgen, met de twee ploegen die het niet haalden, nog twee kansen. “Al met al was het een goede start en daarmee lijkt de toon gezet”, meldt Landstede Sportacrobatiek.

Stilohal, Acrogym, Landstede Sportacrobatiek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws