Negen keer NK-goud voor Swol in Amersfoort

| 06-05-2019

De masterzwemmers van Swol 1894 hebben tijdens de Open Nederlandse Master Kampioenschappen (ONMK) in totaal negen keer goud gewonnen. In Amersfoort waren Mans Buis en Christien Nieuwenhuis de grootverdieners, want zij waren allebei goed voor vier gouden plakken.

Buis deed mee in de categorie heren 70+ en veroverde vier gouden medailles. Op de 100 en de 200 meter rugslag was het raak en ook op de 100 en de 200 meter schoolslag was Buis de beste. Christien Nieuwenhuis zette bij de dames 65+ een soortgelijke prestatie neer. De zwemster was de beste op de 50 en de 100 meter vrije slag, terwijl ze ook op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter rugslag als eerste aantikte. Swol-master Michael van Bekkum stelde op de 50 meter schoolslag de overwinning veilig.

Daarnaast zwommen verschillende masters van Swol nog naar een zilveren of een bronzen plak. Annemarie Vuist, Gonnie Bak en ook Buis (tweemaal) pakten een zilveren plak, terwijl Bak en Nieuwenhuis ook nog een bronzen medaille kregen omgehangen. Dat gold ook voor Kasper van den Berghe, Marjan Spoelstra en Michael van Bekkum. Op de estafette was er zilver voor het team heren 160+ en het gemengde team 240+. Het damesteam 200+, met Marjan Spoelstra, Annet Kootstra, Babette Rens en Annemarie Vuist, snelde naar brons op de vier keer 200 meter vrije slag.

Swol 1894, Zwemmen, Christien Nieuwenhuis, Annemarie Vuist

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws