Nederlandse volleyballers onderuit in Zwolle

| 12-05-2015

Het Nederlands volleybalteam heeft maandagavond voor de tweede achtereenvolgende keer een oefenduel tegen Estland verloren. In het Zwolse Landstede Sportcentrum ging Oranje met 0-3 ten onder en ook de officieuze vierde set werd verloren. De Landstede Volleybal-spelers Dennis Borst en Frits van Gestel kwamen maandag niet in actie.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Bondscoach Gido Vermeulen koos in zijn basisopstelling voor twee wijzigingen. Spelverdeler Nimir Abdelaziz begon in plaats van Yannick van Harskamp, terwijl middenblokkeerder Bas van Bemmelen mocht starten ten koste van Thomas Koelewijn. Niels Klapwijk, Jeroen Rauwerdink, Dick Kooy, Rob Bontje en Gijs Jorna complementeerden het zevental. Van Bemmelen bewees direct zijn waarde, door Oranje met twee opeenvolgende aces op een 3-1 voorsprong te zetten. Dat positieve verschil was echter snel weer verdwenen, want halverwege de set sloeg Estland een gat van vier punten: 12-16. Uiteindelijk wonnen de gasten met 16-25.

In de tweede set startte Oranje met Van Dijk en Koelewijn voor Klapwijk en Bontje. Ondanks die wijziging bleef Estland ook in deze set de baas, waarbij het vooral de uitblinkende Robert Täht mocht danken. De Nederlandse aanvallen strandden daarbij steeds vaker in het Baltische blok, waardoor Estland de tweede set eenvoudig won: 15-25. De derde set was vervolgens ook een prooi voor de bezoekers. Nederland nam nog wel een 11-10 voorsprong, maar op 20-24 kreeg Estland toch het eerste matchpoint. De nederlaag werd nog even uitgesteld door een killblock van Thomas Koelewijn, maar vervolgens werd het pleit toch definitief beslecht.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Bondscoach Vermeulen en collega Creţu besloten vervolgens om nog een officieuze vierde set te spelen, hetgeen met luid applaus werd verwelkomd door het Zwolse publiek. Oranje was vastbesloten om deze set nog over de streep te trekken en gaf alles voor een goed resultaat. Tot de twintig punten kwam Nederland dan ook prima mee, maar boven de twintig was Estland toch net iets sterker. Het zorgde opnieuw voor setverlies, want de Esten waren met 25-27 te sterk. Dinsdag oefenen Nederland en Estland voor de derde en laatste keer tegen elkaar, dan spelen ze een besloten duel op Papendal.

Volleybal, Oranje, Landstede Sportcentrum


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws