Nederlandse top bij derde editie ThorRun

| 25-06-2019

De Nederlandse top is zondag aanwezig bij de derde editie van de ThorRun. Zo is THOR-atleet Thom van Cappellen van de partij en dat geldt ook voor Werner Valk. Zij leggen een parcours van 9 kilometer af, die loopt van Sportpark Marslanden tot Park De Wezenlanden.

© Jan Burgman Fotografie

Al wekenlang is er geen startbewijs meer te verkrijgen. De deelnemers kunnen zondag kiezen voor een parcours van 3, 5 of 9 kilometer, terwijl er ook een speciale run is voor de kleinsten. De start is op de thuisbasis van THOR Zwolle en dan volgen er al snel allerlei hindernissen. Via het rulle zand van Hanze Beachvolleybal gaan de deelnemers aan de 5 en de 9 kilometer richting het terrein van Edon, terwijl de deelnemers aan de 3 kilometer een andere route nemen. Bij Edon hangen netten, balken en lianen klaar, waarna er voor de deelnemers aan de 9 kilometer een pittig gedeelte wacht in Park De Wezenlanden. De 5 kilometer buigt dan terug richting Sportpark Marslanden.

In Park De Wezenlanden krijgen de deelnemers vele hindernissen voor de kiezen, om vervolgens terug te keren op het parcours van de v5 kilometer. Dat laatste gedeelte begint met boogschieten bij handboogvereniging St. Sebastiaan, om via de sloot en de brug de laatste ‘klimstraten’ op het THOR-terrein te overleven. Thom van Cappellen verdedigt zondag zijn titel en de druk op zijn schouders is veel groter dan vorig jaar. De atleet van THOR is immers regerend Nederlands kampioen en won de nationale competitie op de middenlange survivalrun.

Inimini-run
De inschrijving voor de reguliere afstanden is inmiddels gesloten, maar ter plekke kan er nog wel worden ingeschreven voor de inimini-run. Dit is een run over 500 meter, speciaal voor de kleintjes. Zij mogen met begeleiding over het parcours gaan en voor iedere deelnemer ligt er een speciale THOR-amulet klaar.

Survival, THOR Zwolle, ThorRun, Thom van Cappellen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws