Nederlandse titel voor Deltion Rallyteam

| 10-09-2014

Belgisch junior kampioen Matthias Boon is afgelopen weekend namens het Deltion Rallyteam Nederlands kampioen in de C8-klasse en 350Z Rally Challenge geworden. Hij verscheen samen met gast-navigator Steven Ramboer aan de start van de ConXion Omloop van Vlaanderen.

“We zijn voor de tweede keer kampioen in de C8-klasse en 350Z Rally Challenge geworden en enorm trots op Boon, Thierie, Rambour en onze studenten,” aldus Imo Hundertmark, projectleider van het Deltion Rallyteam. De Nissan 350Z Rally Challenge is een merkencup met identieke auto’s, die de strijd aangaan in de C8-klasse. Het Deltion Rallyteam doet al jaren mee aan deze Challenge. Boon, afkomstig uit Leuven, is sinds vorig jaar actief betrokken bij het Deltion Rallyteam. Zijn vaste navigator Davy Thierie, ook een Belg, werd dit weekend vervangen door Steven Ramboer. Boon raakte steeds beter in zijn ritme en wist na achttien klassementsproeven het kampioenschap in de Nissan 350Z Rally Challenge veilig te stellen.

De Nissan 350Z is door het Ministerie van Defensie als onderwijsleermiddel beschikbaar gesteld aan het Zwolse Deltion College. Het onderhoud van de Nissan wordt dan ook verzorgd door studenten van de school. De studenten volgen de MBO-opleiding Technisch Specialist Personenauto’s. Tijdens het tweede jaar van deze opleiding kunnen ze in aanmerking komen voor een plek in de Deltion Autosportklas. De studenten die voor deze klas geselecteerd zijn verzorgen het onderhoud van de rallyauto’s van het Deltion Rallyteam. Het team beschikt over een Mitsubishi Evo XR4, twee Nissans 350Z en een Chevrolet Kalos. De Mitsubishi en één van de twee Nissans verschijnen vrijdag 19 en zaterdag 20 september weer aan de start bij de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally 2014.

Deltion Rallyteam, Rally, Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws