Nederlaag Landstede Basketbal bij Donar

| 05-04-2018

Na acht overwinningen op rij heeft Landstede Basketbal donderdagavond een nederlaag moeten incasseren. Op bezoek bij koploper Donar ging de ploeg van coach Herman van den Belt met 84-68 ten onder. “We zijn drie kwarten lang in de wedstrijd blijven hangen, maar in mijn beleving zat er vanavond meer in”, reageert Van den Belt kort na de verloren wedstrijd.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

De Zwollenaren kwamen in Groningen goed uit de startblokken. Na de openingsscore van Franko House stond Landstede Basketbal lange tijd aan de goede kant van het scorebord. “Wij wonnen het eerste kwart weliswaar met 15-18, maar doordat Donar matig startte hadden wij gelijk meer afstand moeten nemen”, stelt Herman van den Belt, die de Groningers in het tweede kwart beter in de wedstrijd zag komen. Via een 24-14 kwartstand gingen beide ploegen rusten met een 39-32 ruststand. “Twee minuten voor rust was het verschil nog slechts twee punten, dus in die fase verliezen wij in korte tijd de controle.”

In het derde kwart bleef Landstede Basketbal in het spoor van Donar en won het kwart met 25-26. Toch hield Van den Belt gemengde gevoelens over aan dat gedeelte van de wedstrijd. “Er zat veel meer in. We hadden meer ballen moeten maken, een aantal stops moeten maken en veel agressiever moeten spelen. Donar had over de gehele wedstrijd slechts negen persoonlijke fouten. Het leek alsof wij dachten dat het wel goed ging komen, terwijl wij juist het verschil konden maken”, aldus Herman van den Belt, die Nigel van Oostrum in de buzzer van het derde kwart de bal van zeer grote afstand door het netje zag gooien. Helaas voor de Zwollenaren liet de Landstede-captain de bal echter net te laat los.

© Ivonne de Bruin
© Ivonne de Bruin

Met een 64-58 achterstand begon Landstede Basketbal aan de laatste tien minuten van de wedstrijd, maar daarin maakte het geen moment aanspraak op de overwinning. Donar nam snel afstand en besliste daarmee het duel in Gronings voordeel: 84-68. “Wij schieten in totaal 17 op 48 tweepunters. Dat is 35 procent en dat is gewoon te weinig. Het percentage driepunters was met 38 procent wel acceptabel, maar je moet zelf meer ballen maken. Donar straft onze fouten wel af. En 84 punten tegen is ook gewoon teveel”, zegt Herman van den Belt. “Al met al zat er meer in en dat moeten we zelf gaan herkennen.”

Zaterdagavond staat er voor Landstede Basketbal opnieuw een topper op het programma. In het Zwolse Landstede Sportcentrum komt dan Zorg en Zekerheid Leiden op bezoek. Aanvang: 19.30 uur.

Punten:
Jordan Gregory 15; Olaf Schaftenaar 11; Noah Dahlman 10; Franko House en Sherron Dorsey-Walker 9; Mike Schilder 8; Nigel van Oostrum 6.

Basketbal, Landstede Hammers, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws