Nederlaag Landstede Basketbal bij Apollo

| 19-11-2016

Landstede Basketbal heeft zaterdagmiddag het uitduel bij Apollo Amsterdam met 83-80 verloren. De Zwollenaren kwamen halverwege het derde kwart wel terug van een achterstand, maar zagen de Amsterdammers uiteindelijk met het volle pond aan de haal gaan. “We hebben een pak slaag gehad. Het was simpelweg niet goed genoeg”, stelt coach Herman van den Belt na afloop.

© André Rump

Na de eerste nederlaag van het seizoen was het voor Landstede zaak de draad weer op te pakken. Op bezoek bij Apollo lukte dat echter niet, vooral omdat de Zwolse formatie het verdedigend niet op orde had. Na het eerste kwart resulteerde dat in een 25-20 achterstand en pas in het derde kwart lukte het om langszij te komen. Na ongeveer twee minuten in dat derde kwart was de marge nog zes in het voordeel van Apollo, maar over de helft stond Landstede plots met 59-61 voor. “Dan komen we wat punten voor, maar die geven we ook net zo makkelijk weer weg”, roept Van den Belt, die daarmee onder andere doelt op het laatste kwart. Daarin deelde Apollo de lakens uit en stelde zodoende de zege veilig.

De coach zag dat J.T. Tiller, Clayton Vette en Nick Oudendag aardig op schot waren. Toch stemde het hem allemaal niet tevreden. “Natuurlijk hang ik de vlag niet uit. J.T. maakt er 27, maar we winnen niet. Vette maakt er 24, maar we winnen niet. Oudendag maakt er 16, maar we winnen niet. Daarna blijft het heel lang stil. Er moeten er een paar mee”, is de coach eerlijk. Van den Belt hoopt dat zijn ploeg uiteindelijk leert van nederlagen als tegen Apollo. “Het geeft informatie, feedback ook. Het geeft aan waar je bent en dat is nu wel even duidelijk. Als we zo spelen, dan is het nog niet goed genoeg. We gaan die informatie zeker met de spelers delen.”

Punten:
J.T. Tiller 27; Clayton Vette 24; Nick Oudendag 16 (13 rebounds); Jaouad Darib 5; Keegan Hyland 4; Nigel van Oostrum 2; Lenno Witteveen 2

Basketbal, Landstede Basketbal, Herman van den Belt

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws