Nederlaag HC Zwolle: ‘Slecht gespeeld’

| 11-06-2017

De heren van HC Zwolle zijn zondag de play-offs om lijfsbehoud in de overgangsklasse begonnen met een nederlaag. De ploeg van trainer Bert Bunnik moest op bezoek bij Myra in Amstelveen en ging daar met 4-2 onderuit. Bij rust keek de Zwolse formatie al tegen een 2-0 achterstand aan. “We hebben gewoon slecht gespeeld, zo simpel is het”, concludeert trainer Bert Bunnik.

© Annet van Raalten

HC Zwolle vecht deze weken om in de overgangsklasse te blijven en moet daarvoor afrekenen met Myra. Die ploeg speelde in de eerste klasse. De eerste wedstrijd van de best of three-serie werd gespeeld in Amstelveen, waar Zwolle vanaf het begin vol aan de bak moest. Na dik twintig minuten opende de thuisploeg de score en binnen de kortste keren werd de Zwolse ellende vergroot. Een minuut later zorgde Myra al voor de 2-0. “We hebben slecht verdedigd, hadden ook geen druk op de bal. We begonnen overigens nog wel goed, maar na 21 minuten kwamen zij op voorsprong. Na een jaar overgangsklasse had ik de hoop dat we stappen hadden gezet in topsportmentaliteit. Het blijkt van niet”, is Bunnik hard.

Na de rust kwam Zwolle er iets beter in en creëerde het ook enkele mogelijkheden. Specialist Pieter-Jan Voerman mocht aanleggen voor een aantal strafcorners, maar had ditmaal het vizier niet op scherp staan. Op 3-0 maakte Jurjan Boiten nog wel een goal, maar dat bracht de tegenstander niet van haar stuk. Myra maakte met haar vierde goal aan alle onzekerheid een einde, want de goal van Ward Maakal deed weinig veranderen: 4-2. “Het is zaterdag alles of niets, we moeten er alles aan doen om te winnen. We moeten er spijkerhard voor gaan werken”, zo luidt de boodschap van Bunnik. De return wordt aankomende zaterdag (15.00 uur) afgewerkt in Zwolle. Mocht HC Zwolle een derde en beslissende wedstrijd uit het vuur slepen, dan wordt die een dag later gespeeld in Amstelveen.

Hockey, HC Zwolle, Bert Bunnik

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws