Nationale volleybalbeker blijft in Zwolle

| 22-02-2015

Voor het tweede jaar op rij heeft Landstede Volleybal de nationale beker in de wacht gesleept. De ploeg van coach Redbad Strikwerda speelde zondagmiddag in een sfeervol Landstede Sportcentrum een zinderende finale tegen Abiant Lycurgus en trok uiteindelijk in vier sets aan het langste eind: 3-1 (25-22, 22-25, 25-20 en 29-27). Tot groot enthousiasme van de jonge Zwolse spelersgroep. “Dit is echt geweldig. Vanaf de derde set had ik al kippenvel op mijn armen”, reageert een dolblije Wouter ter Maat.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Ter Maat speelde in de finale een belangrijke rol en tekende voor een groot aantal Zwolse punten, waaronder het laatste punt van de wedstrijd. “Ik kreeg een hoge bal, dus ik wist dat hij hard moest. En ik raakte hem gelukkig goed”, aldus de 23-jarige Landstede-diagonaal, die meteen daarna van vreugde door zijn knieën zakte. “Wij hadden dit seizoen natuurlijk al de supercup gewonnen, maar dit voelt echt als mijn eerste grote prijs.” Net als Ter Maat kon ook middenman Dennis Borst kort na de wedstrijd zijn geluk niet op. “Hier hebben wij het hele seizoen voor gewerkt en gevochten. Zelf heb ik bijna alles gespeeld in de beker en nu de gehele finale, dus voor mij persoonlijk geeft dit een heerlijk gevoel”, stelt de 23-jarige Borst.

Na drie bloedstollende sets leek Landstede Volleybal in de vierde set de definitieve slag te hebben geslagen. De Zwollenaren namen na een gewonnen ‘drukbal’ van spelverdeler Frank Lubberts een 19-16 voorsprong en stonden even laten op 21-18. Het duel leek gespeeld, maar vervolgens kwam Chris Voth aan service. De Canadees serveerde Lycurgus terug in de wedstrijd. De Groningen kwamen zelfs op 22-24, maar Landstede Volleybal knokte zich sterk terug. Bij 23-24 bracht Strikwerda diagonaal Willem-Maarten Heins binnen de lijnen en hij zorgde met een harde service voor het punt waar heel Zwolle naar snakte: 24-24. “Ik ging vol voor de ace en dat pakte goed uit”, vertelt Heins nuchter. Met zijn service vervulde hij een heuse heldendaad, want het gaf de ploeg zichtbaar de moed en power om de vierde set binnen te slepen: 29-27.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

“Na die comeback van Lycurgus had ik de vierde set eigenlijk al als verloren beschouwd, maar wij zijn er als team in blijven geloven. En de chemie met het publiek was werkelijk fantastisch”, zegt Dennis Borst, die opgelucht ademhaalde na de service van Heins. “Dat is wel knap hoor, als je koud van de bank komt. Daarnaast was het ook een goede beslissing van Redbad Strikwerda om Willem-Maarten in te brengen.” Wouter ter Maat had in eerste instantie het idee dat de service van Heins uit zou vliegen, maar zag de bal een rare curve maken. “Hij raakte hem helemaal niet goed. Dat gaf hij zelf wel toe”, lacht Ter Maat, die desondanks super blij was met de inbreng van zijn 27-jarige teammaat. “Het is leuk dat ik op deze manier beslissend kon zijn. We gaan hier ook flink van genieten. Dit is denk ik een mooie opmaat naar waarschijnlijk dezelfde finale om de landstitel”, aldus een tevreden Willem-Maarten Heins.

Landstede Volleybal, Volleybal, Landstede Sportcentrum, Willem-Maarten Heins, Wouter ter Maat, Dennis Borst

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws