Nationale topprestaties junioren PEC 1910

| 21-01-2018

De jongste junioren van de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 hebben van zich doen spreken tijdens de Nationale Junioren C&D Indoorwedstrijden. In Omnisport Apeldoorn leverde Julien Jansen een topprestatie met een vierde plaats op de 1.000 meter. De D-junior liep in zijn eerste baanwedstrijd een tijd van 3 minuten en 19 seconden (3.19.06).

© Jan Burgman Fotografie

PEC D-junior Sara Meijer werd - eveneens op de 1.000 meter - knap zesde. Met een tijd van 3.31.24 liep zij bovendien ruim vier seconden van haar persoonlijk record af. Bij de C-junioren werd Thomas Reining op de 800 meter zesde. De race waarin Reining liep was een echte kampioenschapsrace waarin werd geboemeld. Daardoor vond hij het moeilijk om in te schatten wanneer hij moest versnellen. “Mijn benen waren helemaal niet verzuurd”, vertelde Thomas Reining na afloop van de wedstrijd aan zijn trainer Lars van Surksum.

“Dit is nou precies wat deze indoorwedstrijd zo’n mooie leerschool maakt voor onze jongste junioren”, licht oud-atlete Lindy Burgman toe. Burgman maakt sinds de zomer deel uit van het begeleidingsteam van de midden- en langeafstandsgroepen van PEC 1910. “Bij dit evenement voor C- en D-junioren wordt als het ware een Nederlands kampioenschap nagebootst. Dat maakt het voor deze atleten tot een hele belevenis. Dit werkt erg stimulerend en vergroot de binding met de atletieksport.”

Naast het genoemde drietal leverde ook C-junior Brend Baak een bijzondere prestatie in Apeldoorn. Hij etaleerde zijn veelzijdigheid en tomeloze energie door op één dag maar liefst drie top vijftien-klasseringen te behalen. Hij werd tiende bij het hoogspringen met een hoogte van 1.65 meter, elfde bij verspringen met een afstand van 5.02 meter en veertiende op de 60 meter horden in 9,39 seconden. In totaal sprong hij zes keer ver, zeven keer hoog en liep hij tweemaal de 60 meter horden.

Atletiek, PEC 1910, Omnisport Apeldoorn

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws