Nationale top actief in Zwolse jeugdronde

| 31-03-2014

Aan de start van de Jeugdwielerronde van Zwolle verschijnen zaterdag 5 april ruim 225 deelnemers. Ook de Nederlandse top is van de partij tijdens de achtste editie, die rondom de Wijthmenerplas wordt gehouden. Via de Zwolse jeugdronde kunnen wielrenners in de leeftijd van 8 tot 14 jaar zich namelijk plaatsen voor het NK wielrennen later dit jaar in Phillipine (Zeeland).

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Om 10.30 uur start de eerste leeftijdscategorie voor een wedstrijd op het parcours van ongeveer een kilometer lang. De jongste deelnemers rijden zes ronden, terwijl de oudste jeugd dertig ronden aflegt. Rond de klok van 15.00 uur zal voor de oudste leeftijdsgroep het startschot klinken. Kinderen die niet bij een wielervereniging zijn aangesloten kunnen ook meedoen aan dit spektakel. In de pauze wordt er een Rabo Dikkebanden Race georganiseerd. Ieder kind kan op zijn of haar eigen gewone fiets (geen racefiets) deelnemen aan een echte wedstrijd. En voor iedere deelnemer is er na de wedstrijd een presentje. Aanmelden kan op de dag zelf.

Wielervereniging Hanzerenners Zwolle, organisator van de Jeugdwielerronde van Zwolle, merkt dat wielrennen onder jeugd steeds populairder wordt. Het aantal jeugdleden groeit nog ieder jaar. Voor kinderen die willen starten zijn er leenfietsen beschikbaar. Een nieuw jeugdlid kan dus zonder al te veel kosten kennis maken met de wielersport. Meer informatie is te vinden op www.hanzerenners.nl.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Jeugdronde van Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws