Nationale titelstrijd bij 27ste Ekiden Zwolle

| 09-03-2020

De Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 organiseert zondag 22 maart de 27ste editie van de Ekiden Zwolle. Ook dit jaar strijden ruim honderd teams, verdeeld over verschillende categorieën (wedstrijdatleten, recreanten en bedrijvenlopers), om de prijzen. Daarnaast heeft het Nederlands Studenten Kampioenschap Ekiden in Zwolle plaats. Studenten uit het hele land lopen tijdens de Ekiden Zwolle om de nationale titel.

© Jan Burgman Fotografie

Bij een ekiden loopt een team bestaande uit zes personen in estafettevorm de klassieke marathonafstand van 42,195 kilometer. De afstanden zijn in startvolgorde: 5 - 10 - 5 - 10 - 5 en 7,195 kilometer. Op het wisselpunt geven de lopers geen estafettestokje aan elkaar door, maar een sjerp. Deze zogeheten tasuki kan om het lichaam worden gedragen. Tasuki is een Japans woord, want de ekiden kent zijn oorsprong in Japan. Vroeger werden in Japan belangrijke documenten door estafettelopers bezorgd op de plaats van bestemming. Ekiden betekent dan ook ‘plaats van bestemming’.

De Ekiden Zwolle is al vele jaren een vast agendapunt in de loopagenda’s van vele Zwollenaren en lopers uit de regio. Het teamgevoel en de gezelligheid, gecombineerd met de sportieve strijd, maken het tot een evenement dat uitstekend past in de manier waarop mensen tegenwoordig met sport, gezondheid en teambuilding bezig zijn. Het startschot van de 27ste Ekiden Zwolle klinkt om 12.30 uur op de atletiekbaan aan de Urksteeg 1. Teams kunnen zich nog tot 13 maart inschrijven via www.inschrijven.nl.

© Jan Burgman Fotografie
PEC 1910, Hardlopen, Ekiden Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws