Nationale titel voor vijf Zwolse karateka’s

| 29-11-2016

Karateclub Mossel-Boot heeft afgelopen weekend liefst vijf nationale titels bemachtigd. In Zoetermeer wonnen de broers Dylan en Joël van Moerkerk een gouden plak en was ook Lex Krishnadath succesvol. Daarnaast kroonden ook Chevaro Bosveld en Thijmen Hasselt zich tot Nederlands kampioen. Op de medaillespiegel werd Zwolle, na clubs uit Rotterdam, Haarlem en Amsterdam, uiteindelijk vierde.

Door de vele inschrijvingen werd het toernooi verdeeld over twee dagen. De zaterdag leverde direct feest op. Dylan en Joël van Moerkerk vochten zich naar Nederlandse titels en daarna bleek ook Lex Krishnadath de sterkste van het land. Dat was een verrassing, aangezien hij het in de eerste ronde al opnam tegen favoriet Jan Bruist uit Roermond. Toch wist hij die partij met 4-2 te winnen en daarna door te stoten naar de titel. Bij de meisjes verloor Lois Helberg de finale bij de meisjes junioren, maar kreeg wel een mooie zilveren medaille omgehangen. Jermaine Beni pakte op de zaterdag nog brons, al had dat ook zomaar meer kunnen zijn. In de halve finale gaf hij in de slotseconde een 4-2 voorsprong uit handen.

De zondag was bijna net zo succesvol. Bij de jongens 10-11 jaar pakte Chevaro Bosveld een gouden plak en dat voorbeeld werd gevolgd door Thijmen Hasselt. Hij gaf in de categorie 12-13 jaar zijn opponent geen enkele kans en won met 4-0. Kay van Werven, Tom Helbergs, Marciana Bosveld en Lunna Helbers kwamen allemaal tot een derde plaats. Voor de coaches Henk Sporkslede, Francois van Langevelde, Joris Drachman, Jeffrey Littel, Debora Hasselt en Wim Mossel was het een fantastisch weekend.

Karate, Budo Stichting Boot, Vechtsporten, Dylan van Moerkerk, Joël van Moerkerk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws