Nationale licentie voor Warner Pander

| 17-02-2010

Judoscheidsrechter Warner Pander van Budo Stichting Boot uit Zwolle is onlangs geslaagd voor de nationale licentie. Hierdoor mag hij nu als scheidsrechter optreden bij nationale judo-evenementen. Naast Warner zijn er slechts drie andere scheidsrechters in Oost-Nederland hiertoe bevoegd.

Warner is al veertig jaar als judoka actief bij Budo Stichting Boot in Zwolle en Judokwai Dalfsen. De voorzitter van Judokwai traint zelf nog wekelijks. Ook brengt hij, drager van de zwarte band, graag zijn judo-enthousiasme en -ervaring over aan de huidige judogeneratie. Deze inzet maakt Warner tot een meer dan gewaardeerde vrijwilliger bij Budo Stichting Boot. Na zijn eigen judocarrière besloot hij al snel judoscheidsrechter te willen worden.

Nu, ruim twintig jaar later en vele judotoernooien verder, besloot de Judo Bond Nederland Warner voor promotie naar het hoogste niveau voor te dragen. Tijdens het NK tot twintig jaar in Nijmegen werd het niveau door meerdere internationale scheidsrechters beoordeeld. Zij waren zeer tevreden over het optreden van Warner en besloten hem dan ook te laten promoveren naar de ‘eredivisie’ van het scheidrechtersgilde.

Judo, Scheidsrechters, Warner Pander, Budo Stichting Boot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws