Nassir Maachi in basiself bij FC Zwolle

| 06-05-2011

Aanvaller Nassir Maachi staat vrijdagavond bij FC Zwolle in de basis tegen Cambuur Leeuwarden, zijn oude club. Trainer Art Langeler geeft Maachi de voorkeur boven Danny Schreurs, die vooral in de wedstrijd tegen FC Den Bosch geen goede indruk maakte.

FC Zwolle heeft nog een minieme kans om alsnog kampioen te worden van de Jupiler League. Koploper RKC Waalwijk moet op bezoek bij Fortuna Sittard gelijkspelen of verliezen, willen de Zwollenaren nog ergens aanspraak op kunnen maken. Winst is voor de mannen van Langeler in ieder geval noodzakelijk. Mocht RKC gelijkspelen, dan moet Zwolle met minstens drie doelpunten verschil winnen.

Wat mogelijk een rol kan spelen bij de wedstrijd tussen Fortuna en RKC, is de puntenaftrek die RBC Roosendaal heeft gekregen. Die ploeg is door de aftrek van drie punten de nieuwe hekkensluiter in de Jupiler League. Fortuna heeft hierdoor aan een punt tegen de Waalwijkers voldoende voor lijfsbehoud, waardoor de doelsaldi van Zwolle en RKC van belang zijn. Voordat er überhaupt aan dit soort scenario’s moet worden gedacht, dient Zwolle ‘gewoon’ te winnen van Cambuur. Dat is al lastig genoeg, gezien de recente vorm van de Zwolse ploeg. Uit de laatste zeven wedstrijden werden slechts acht punten behaald. Wel positief is dat in die matige reeks de ploeg slechts éénmaal verloor (RKC thuis).

Voor de belangrijke wedstrijd in Leeuwarden beschikt FC Zwolle weer over haar vertrouwde centrale verdedigingsduo van de tweede seizoenshelft. Zowel Eric Botteghin als Jeroen Drost keert terug van een schorsing. Ook Leon ter Wielen staat weer in de basis, omdat Diederik Boer nog twee duels schorsing moet uitzitten. De wedstrijd van vanavond, live te zien bij RTV Oost en Eredivisie Live, begint om 20.00 uur. Scheidsrechter van dienst is de heer Liesveld.

Voetbal, FC Zwolle, Eric Botteghin, Jeroen Drost, Nassir Maachi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws