Nassir Maachi helpt kinderen Club2Move

| 02-03-2012

Nassir Maachi is in het kader van Club2Move donderdagmiddag gestart met de begeleiding van twee kinderen. De 12-jarigen Kayleigh en Jordy werden door de FC Zwolle-speler ontvangen in het stadion en maakten daar voor het eerst kennis met Maachi. “Wij hebben veel gepraat met Nassir en hebben een opdracht mee gekregen voor onze volgende afspraak met hem”, zeggen Kayleigh en Jordy.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Toen ik eind vorig jaar bij het trapveldje aankwam vielen Jordy en Kayleigh mij direct op. Vooraf was bekend dat ik één of twee jongeren ook op persoonlijk vlak zou gaan begeleiden en ik had bij hen direct een bepaald gevoel. Ik ben erg blij dat zowel de kinderen als de ouders hier positief op hebben gereageerd”, legt Maachi uit. De aanvaller fungeert voor de kinderen uit de wijk Diezerpoort, waar Club2Move speciaal voor is, als een voorbeeld. Mede daarom neemt hij de rest van het seizoen vaker deel aan activiteiten van de sportbuurtclub van Diezerpoort.

De twee kinderen worden door Maachi begeleid om ze zodoende te laten zien dat ook zij kwaliteiten hebben. “Mijn doel is dat ze uiteindelijk inzien dat ze veel kwaliteiten hebben en meer kunnen dan ze denken.” De Zwolse voetballer gaf de kinderen direct een opdracht mee voor de volgende afspraak. “We moeten opschrijven wat we hebben geleerd vandaag, wat we echt heel erg leuk vonden, wat we minder leuk vonden en waarom. En we mogen volgende week met onze ouders, broertjes en zusjes naar de wedstrijd komen”, zeggen de twee.

Voetbal, FC Zwolle, Club2Move, SportService Zwolle, Travers, PEC Zwolle United, GGD IJsselland, Nassir Maachi

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws