Namli: ‘Uiteindelijk heb ik ook genoten’

| 13-08-2017

Younes Namli kan er maar zo eentje zijn waar je voor naar het stadion komt. Een buitenspeler met een lekkere actie, die dingen doet die je als toeschouwer soms niet verwacht. Zondag tegen Roda JC (4-2) maakt de 23-jarige Namli zijn officiële debuut voor PEC Zwolle en laat hij zich direct zien. Het rendement? Eén assist. “Dat moet nog beter, het liefst had ik vandaag een doelpunt gemaakt”, vertelt hij na afloop.

© Annet van Raalten
© Annet van Raalten

Namli kwam deze zomer over van SC Heerenveen. In Friesland speelde hij ruim dertig wedstrijden in het eerste elftal, maar dreef uiteindelijk verder en verder af. Hij komt terecht in het beloftenelftal en daar pikt PEC Zwolle hem op. “Ik had al een beetje contact met de club, maar kon kiezen uit nog veel meer clubs. Uiteindelijk heb ik hier een gesprek gehad en heb ik met mijn hart de keuze gemaakt. Ik heb vooral gekozen voor het voetballen, in plaats van voor andere dingen te kiezen. Ik wil hier spelen en mij verder ontwikkelen”, zegt Namli, die tegen Roda JC direct negentig minuten aan de bak mag. Daarin geeft hij een assist op Dirk Marcellis, die met het hoofd goed is voor de uiterst belangrijke 1-1. “Gelukkig maar, anders was mijn rendement wel heel laag”, lacht Namli.

Want lachen doet Namli. Na een periode van het zijspoor is hij terug in de eredivisie en laat hij zich zien ook. Ja, het rendement, dat blijft voorlopig een dingetje, maar de intenties en de daaropvolgende acties zijn vaak om van op te veren. Namli is niet echt verrast dat hij nu al in de basiself staat. “Ik laat me zien op de trainingen en ben blij met het vertrouwen van de trainer. Hij maakt de beslissing en ik ben hem dankbaar voor de kans die ik krijg”, zegt Namli, die zijn ploeg zondag een belabberde eerste periode ziet afwerken. Aanvoerder Bram van Polen heeft het over zenuwen en Van ’t Schip rept over angst. Dat gold niet voor Namli. “Ik was niet zenuwachtig hoor. Het was heel chaotisch, maar gelukkig hebben we het na de rust rechtgezet.”

© Annet van Raalten

Zo sluit PEC Zwolle de eerste speelronde af met drie punten en dat geeft hoe dan ook een prima gevoel. Toch worden die eerste veertig minuten niet zomaar vergeten. “De wedstrijd is nu klaar en morgen gaan we zeker bespreken wat beter moet. Maar ik vond ons de tweede helft veel beter en eigenlijk hadden we er nog wat meer moeten maken. De volgende keer moeten we vooral scherper starten, zodat we de hele wedstrijd goed spelen. Al is dit zeker een lekker begin van de competitie. Uiteindelijk heb ik ook genoten.”

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Younes Namli

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws