Namli: ‘Na de winterstop al effectiever’

| 09-03-2018

PEC Zwolle gaat zondagmiddag op bezoek bij FC Groningen en moet het in het noorden nog altijd doen zonder Dirk Marcellis. De verdediger kampt met een blessure, terwijl ook de geschorste Kingsley Ehizibue afwezig is. Ruben Ligeon neemt zijn plaats in. “We moeten laten zien dat wij de play-offs gaan halen”, blikt Younes Namli vooruit.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De buitenspeler liet tegen VVV-Venlo weer mooie dingen zien. Fraaie acties werden afgewisseld met mooie solo’s en dito schijnbewegingen. Wat er aan ontbrak? Effectiviteit, een goal. Desondanks waren de geluiden na afloop vrij positief. “Ik lees niet heel veel, maar het is altijd mooi om te horen. Daar voetbal ik ook voor”, begint Namli. “Zelf was ik niet helemaal tevreden, want ik had graag één of twee goals gemaakt. Het is alleen niet zo makkelijk. Als je op volle snelheid aankomt, schiet je niet zomaar een bal erin. Ik werk er hard aan en ben na de winterstop al effectiever dan voor de winterstop. Ik voel me goed en ben in vorm.”

Namli kon niet voorkomen dat PEC het ook tegen VVV-Venlo niet voor elkaar kreeg om te winnen. Daardoor is een plaats in de play-offs onzeker geworden, maar daar maakt de buitenspeler zich geen zorgen om. “We staan nu bij de plekken voor de play-offs en ik verwacht dat het vanaf nu alleen maar beter gaat. We hebben een paar fouten gemaakt, onnodige nederlagen geleden, maar we gaan het laten zien. Te beginnen zondag tegen Groningen”, stelt Namli, die tegen Groningen logischerwijs weer in de basis start. De basisopstelling wordt op één plaats gewijzigd, omdat Ehizibue geschorst is. Piotr Parzyszek speelt hoogstwaarschijnlijk als spits.

FC Groningen is de nummer dertien van de ranglijst en verzamelde tot dusver veertien punten minder dan PEC Zwolle. Eerder dit seizoen wonnen de Zwollenaren in de slotfase met 3-2. Namli: “We moeten onszelf gaan belonen. Tegen Heracles hebben we het laten liggen, terwijl we hadden kunnen winnen. Tegen VVV hetzelfde. Iedere ploeg komt in zo’n lastige periode, maar daar moet je zo snel mogelijk uit komen. Ik heb het gevoel dat het goed komt.” De wedstrijd tussen PEC Zwolle en VVV begint zondag om 12.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.

Verwachte opstelling PEC Zwolle: Boer, Ligeon, Dekker, Sandler, Van Polen, Bakker, Thomas, Saymak, Namli, Mokhtar, Parzyszek

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion, Younes Namli

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws